Vithyad person med helskägg, tuppkam, tatueringar på armarna, sminkade ögon och nagellack.

Ur musikteatern Kärlekens historia med operasångaren Rickard Söderberg. Foto: John Gripenholm.

Kulturevenemang för dig som har nedsatt syn

Här är vårens utbud av kulturevenemang för dig som inte ser så bra eller inte ser alls. Med professionella syntolkar kan du ta del av både opera och teater, men också dans och konst. Välkommen till vårens syntolkade kultur!

Via samarbetet mellan Synskadades riksförbund (SRF), Norrlandsoperan, Umeå Teaterförening och Västerbottensteatern finns sedan 2021 möjligheten för fler att ta del av kulturella arrangemang i Umeå. Sedan hösten 2023 finns samma möjlighet i Skellefteå, då också Skellefteå riksteaterförening och Sara kulturhus kom med i samarbetet.

Vårens utbud

Våren är fullspäckad av evenemang för dig som är synnedsatt. Varför inte gå på opera? Till exempel tolkningen av Jane Austens kärleksroman Stolthet och fördom. Eller kanske en dansföreställning som exempelvis Silent Legacy/Tyst Arv, där hiphop möter samtiden i en energirik och eftertänksam dansdialog om arv och identitet över generationsgränserna. Och du … missa inte musikteatern Kärlekens historia. Där djupdyker operastjärnan Rickard Söderberg bland annat i sina dagböcker i en föreställning om längtan efter kärlek.

I programmet Kikaren hittar du vårens syntolkade föreställningar i Umeå och Skellefteå:

Kontakt och anmälan

Har du frågor eller vill anmäla dig till evenemang är du välkommen att ringa eller mejla:

SRF Västerbotten
090-18 96 33
vasterbotten@srf.nu

Sidan publicerades