För företag

Ibland kan det kännas svårt att veta i vilken ände en ska börja. På den här sidan ska vi fylla på med exempel som kan underlätta att hitta rätt. Vi börjar med att tipsa om ett nätverk för samverkan och så presenterar vi länkar till material från Naturvårdsverket som kan hjälpa även den mest villrådige att komma igång med miljöarbetet i företaget.

Hållbart byggande

I norra Europa är energianvändning i kombination med det kalla klimatet en viktig fråga. Bostads- och servicesektorn står idag för nästan 40 procent av Sveriges energianvändning. Nätverket för Hållbart byggande och förvaltande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tar sin utgångspunkt i omvärldsförändringar med ett ökat fokus på miljöteknik och den boende.

Att skriva en miljöpolicy

Många små företag vill arbeta med miljö men saknar redskap och resurser för att kunna göra det på ett strukturerat sätt. Genom att använda en färdigformulerad miljöpolicy blir det lättare för företag att komma igång med miljöarbetet. Här finns tre förslag på miljöpolicy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som riktar sig till tjänsteföretag, handelsföretag eller företag som producerar varor.

Att jobba mot miljömålen

Här hittar du även konkreta förslag på vad företag kan göra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i sitt miljöarbete för att nå respektive miljömål. Åtgärderna har sammanställts av den nationella miljömålssamordnaren för näringslivet, utsedd av regeringen .

Mer information

Så kan du bidra till miljömålen

Läs mer på Sveriges miljömål Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerades