Röbäcks skola

Röbäcks skola ligger på landet men ändå nära staden. Vi är en liten skola där vi arbetar för att alla ska känna sig trygga.

Röbäcks skola har cirka 160 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har en tydlig uppföljning av elevers lärande på grupp- och individnivå. Elever skattar högt trygghet och trivsel i våra enkäter. Skolan värnar om att hålla traditioner som storsjung i samband med FN-dagen, jul och påsk.

Undervisningen sker på ett tydligt och strukturerat sätt. Lässtrategier och läsförståelse sker i alla klasser. Tidiga insatser till elever i behov av stöd samt extra anpassningar i klasserna är en naturlig del av skolans arbete.

Skolan har tre fritidsavdelningar, Loftet, Mitten och Fantazia. Personalen arbetar nära varandra och alla barn känner till all personal. Fritids använder sig av Röbäcks närmiljö där utflykter sker till lekparker och skogsmiljö. Personalen kompletterar skolans lektioner genom att fortsätta med aktiviteter som skapat intresse hos eleverna. Aktiviteter utomhus är ett naturligt inslag men även rörelselek i den lilla idrottshallen som skolan har.

Följ med på en digital rundtur: Röbäcks skola on Roundme Länk till annan webbplats.

Vi söker

  • Tjänst: Lärare i fritidshem
    Anställningsform: Tillsvidareanställning med start 2022-08-02
    Sysselsättningsgrad: Deltid, 75-100%
    Kvalifikationer: Vi söker dig som har grundskollärarutbildning med inriktining fritidshem eller fritidslärare alternativt fritidspedagog med legitimation. Du har erfarenhet av arbete på fritidshem.
    Beskrivning av tjänsten: Som lärare i fritidshem arbetar du för att stödja barnens utveckling och ge dem möjlighet till olika fritidsaktiviteter, som att snickra, måla, spela teater eller idrotta, men också att umgås med den fria leken som utgångspunkt. Du jobbar för att utveckla barnens sociala förmågor samt att tillföra kunskaper i exempelvis matematik, språk och samhällskunskap.

Kontakt

Erika Jonsson
rektor
Röbäcks skola
090-16 59 38

Sidan publicerades