Drift

Fritid ansvarar för verksamhet som sköter och driver idrotts- och fritidsanläggningar, fritids-, utflykts- och rekreations­områden, anläggningar för fritidsbåtar, insatser inom fritidsfiske och friluftsliv samt ungdoms- och fritidsgårds­verksamhet. Vi är också en kontakt och ett stöd mellan kommunen och det organiserade föreningslivet.

Driftavdelningen består av fyra enheter. Tre av dessa sköter våra idrottscentra Nolia idrottscentrum, Gammlia idrotts­centrum och nya Tegs Idrottscentrum. Förutom dessa elitarenor finns lokaler för bland annat styrketräning, brottning, kampsport, bågskytte, dans, boxning och bågskytte. I enhetens verksamhet ingår också idrottshallar som hyrs ut till främst föreningslivet och ronderingen som har tillsyn av hallarna på kvällstid och helger.

De två resterande enheterna sköter de anläggningar som inte är bemannade. Den ena enheten sköter alla våra isbanor, skolidrottsplatser, näridrottsplatser, konstgräsplaner, naturgräsplan, sportfältet och friluftsbad. Den andra enheten sköter våra skidspår samt motionsspår, båtliv, friluftsliv, Bräntberget och materialuthyrning.

Praktikplatser

Vi samarbetar med gymnasieskolan och tar emot praktikanter som har valt relevant inriktning på barn- och fritidsprogrammet. Vi har för tillfället inte möjlighet att ta emot andra praktikanter.

Sidan publicerades