Läsplatta och mobiltelefon med bilder från Livsstilsverktyget

Livsstilsverktyget

Livsstilsverktyget är ett kostnadsfritt, digitalt verktyg för dig som vill förbättra hälsan. Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk än om att räkna steg och kalorier.

Verktyget handlar om stress, sömn och oro. Om relationer, konflikter och ensamhet. Om mat, motion och mikrovanor. Det stimulerar tankar och ger aha-upplevelser om stora livsfrågor och konkreta vardagstips som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar. Du lär dig mer om fysisk-, psykisk-, social- och existentiell hälsa. Du kan se verktyget som ett smörgåsbord som du tar del av i din egen takt, intresse och lust.

Verktyget går att använda både på dator, läsplatta och mobiltelefon. Hela verktyget finns även översatt till engelska.

Livsstilsverktyget är tillgängligt för dig genom en forskningsstudie

Forskningsstudien är en av Sveriges största satsningar för folkhälsa. Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt att en kvart med Livsstilsverktyget varannan vecka kan förbättra hälsan och ge ett nytt sätt att må bättre samt förebygga och hantera livsstilssjukdomar.

Som deltagare får du ta del av detta digitala verktyg och då både ta hand om din egen hälsa och bidra till viktig forskning. Du kan inte ta del av Livsstilsverktyget om du inte deltar i studien.

Inloggning till Livsstilsverktyget

Klicka här Länk till annan webbplats. för att ta del av Livsstilsverktyget och därmed delta i studien. Livsstilsverktyget ger dig tillgång till olika teman, webbinarier och föredrag om hälsa. På hemsidan kan du välja "Anmäl dig till studien" eller "Börja använda verktyget" för att sedan gå vidare till anmälan genom att ladda ned appen eller klicka på knappen "Eller anmäl dig via webben här". På hemsidan kan du även läsa mer om forskningen.

Kontakt

Seniortorget

Kontakta oss
090-16 65 00
seniortorget@umea.se

Besöksadress

Renmarkstorget 15

Postadress

903 26 Umeå

Öppettider:
Måndag, tisdag, torsdag, fredag, klockan 10.00–15.00
Onsdag, klockan 11.00–15.00

Sidan publicerades