Hjälp med IT

Vet du vilka möjligheter digitala produkter och tjänster kan ge dig? Vill du lära dig mer? Eller behöver du hjälp för att komma igång? Seniortorget hjälper dig gärna med information och tips på var du kan vända dig. Några exempel är:

Frivilligcentralen ordnar IT-café och ger IT-stöd i ditt hem

På Frivilligcentralen arrangeras IT-caféer ungefär en gång i månaden där du kan lära dig mer om IT. Varje café-tillfälle ger dig kunskap om ett nytt område. Dessutom kan du anmäla att du önskar hjälp med enklare IT-frågor i ditt hem. Då kommer en volontär hem till dig och hjälper dig med det du funderar över.

Frivilligcentralen och deras aktuella aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IT-kunskap på bibliotekets webb

På bibliotekets webbplats finns tips på läsning om allt ifrån hur säkerhet fungerar på internet, till hur vi bör bete oss i sociala medier. Där finns artiklar som ger dig kunskap och tipsar dig om böcker som du kan förkovra dig i för att få extra djup kunskap i olika frågor.

Bibliotekets artiklar om IT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitalhjälpen och andra aktiviteter

Till biblioteket kan du komma och ställa frågor om internet, datorer, mobiltelefoner, surfplattor och annat. Biblioteket vänder sig särskilt till dig som känner dig osäker eller har svårt med den nya tekniken, och till dig som vill lära dig något nytt. De hjälper dig att komma igång med eller svarar på frågor om digital teknik.

Läs mer om vilka bibliotek som har Digitalhjälpen och andra aktiviteter kring digitalisering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitaliseringhandledare

På Seniortorget kommer det regelbundet att finnas digitaliseringshandledare som har i uppdrag att hjälpa dig med till exempel din mobil, bärbara dator eller surfplatta. Du kan komma på drop in och träffa en handledare där du får hjälp med dina frågor och som praktiskt kan visa hur man gör. Exempel på områden som du ka få hjälp med är hur man gör för att betala räkningar digitalt, använda Swish, videosamtal, installera appar, köpa bussbiljett samt visa Facebook och Instagram.

Studieförbunden

Studieförbunden har olika former av studiecirklar och informationsträffar där du kan lära dig mer om IT och digital teknik. Aktuell information hittar du på studieförbundens egna webbplatser.

 • Kontakt

  Seniortorget

  090-16 65 00 seniortorget@umea.se

  Besöksadress

  Renmarkstorget 15

  Postadress

  903 26 Umeå

  Öppettider:
  Måndag, tisdag, torsdag, fredag, klockan 10.00–15.00
  Onsdag, klockan 11.00–15.00

Sidan publicerades