en ung pojke som hoppar i vattnet. I bakgrunden ser man människor på en strand.

Tack och glad sommar!

Vi vill börja med att tacka er för den otroligt värdefulla insats ni gör för de utsatta barn som är eller har varit placerad hos er.

Även i år hade vi nöjet att få träffa många av er familjehem på den årliga Familjehemskonferensen som gick av stapeln 17-18 maj på Medlefors folkhögskola i Skellefteå. Vi fick lyssna Julia DinomeDokumentären Fosterfamiljen-Det biologiska barnets perspektiv i familjehem” och Rebecca Svensson ”Placerade barnets perspektiv”. Spännande och lärorika föreläsningar. Det kändes bra att vi i år hade fokus både på de placerade barnen och de barn som växer upp i ett hem med föräldrar som är familjehem.

Under våren har vi på Familjehemscentrum arbetat med att hitta fler familjehem genom att sprida budskapet att vi söker efter ”vanlisar”. Även Socialstyrelsen har gått ut med information om detta via ”Min insats”. Vi hoppas att ni också sprider era erfarenheter om detta viktiga uppdrag till andra i er omgivning, så att fler hör av sig till oss.

Annons på vk.se och folkbladet.nu

Annons på vk.se och folkbladet.nu

Den 1 september anordnar familjehemssekreterarna Mariann och Emma en träff på Nydala äventyrslekpark för er familjehem, där hela familjen är välkommen. Vi grillar och umgås så ta tillfället i akt att träffa andra familjehem. Inbjudan kommer efter semestern.

Senare i höst planerar vi för ännu en gemensam aktivitet. Vad vi ska hitta på är än så länge hemligt 😊 Mer information och hur ni anmäler er till detta kommer att läggas ut på umea.se/fhc, ”För dig som är familjehem”.

Vårt mål är att vi ska ge er det stöd och den uppbackning ni behöver i ert uppdrag som familjehem. Varje år skickar vi ut en enkät där ni ges möjlighet att lyfta det som är bra och det som behöver förbättras i vårt samarbete. Håll utkik efter enkäten som kommer senare i höst. Har du redan nu förslag och idéer på sånt vi kan förbättra, tveka inte utan hör av dig till oss.

Men innan höstens alla aktiviteter ska vi alla njuta av sommaren. Familjehemscentrum kommer också att vara lediga, men det finnas alltid familjehemssekreterare på plats. Om ni behöver komma i kontakt med oss under sommaren kan ni ringa tel. 076–139 18 28. Där svarar det alltid en familjehemssekreterare under kontorstid.

Vi önskar er alla en härlig sommar!

 

Med vänliga hälsningar

Åsa Marklund, enhetschef, Kajsa Öman gruppledare och familjehemssekreterare Anna Pettersson, Annicka Stjärnbäck, Ulrika Jonsson, Monica Bjuhr, Hanna Edin, Lisa Appelbrant, Emma Hedlund, Towe Johansson, Susanne Norén, Agneta Hammarström, Anna Lundmark, Maria Liström-Gustafsson, Tobias Wallin, Mariann Schäfer och Moa Söderlund.

Sidan publicerades