Besök äventyrsstigen med barnen

Äventyrsstigen är en 800 meter lång skogsled för barn som börjar och slutar i anslutning till Kärleksvikens badplats vid Nydalasjön. Längs stigen finns elva utmaningar av varierande karaktär och svårighetsgrad som passar barn från 6 år.

Längs stigen följer ett antal skyltar där en ekorre som bor i skogen berättar om hindren för besökaren. Om du tittar väldigt noggrant omkring dig kan du även se ekorrens vänner skymta här och var i skogen. Det finns även en kortare ramp som leder in i skogen där du kan titta på och även känna på tassavtryck från olika djur.

Hindren utmanar balansen, smidigheten och problemlösningsförmågan. Känns någon utmaning för svår går det lätt att ta sig vidare längs banan ändå. Du kan förstås gå stigen enbart för att njuta av naturen. Bland hindren hittar du en åtta meter lång kryptunnel och en lian som du kan svinga dig mellan plattformar, ett stort spindelnät för balansövning och klätterväggar.

Tanken med Äventyrsstigen är att ge barn en kostnadsfri aktivitet som är både rolig och utmanande, med naturen som inramning. Alla hinder är byggda i så naturliga material som möjligt.

När du går Äventyrsstigen:

  • Var snäll mot andra som går eller springer på stigen. Stressa inte och passera varandra på ett schysst sätt.
  • Håll dig till stigen och var snäll mot naturen.
  • Våga testa hindren, du kan alltid ångra dig och gå förbi ett hinder.

Ha så kul!

Fler aktiviteter runt Nydala

Efter ett besök vid Äventyrsstigen kan ni passa på att ta ett dopp i Nydalasjön, stranden Kärleksviken ligger i anslutning till hinderbanan. För barn som fortfarande har spring i benen är det inte heller långt till äventyrslekparken på Tomtebo. Runt Nydalasjön finns många fler aktiviteter för både aktiva och vilosamma dagar.

Nydalaområdet

Sidan publicerades