Idrott, motion och friluftsliv

I Umeå finns cirka 300 idrottsföreningar inom blandade områden. Det finns anläggningar för ett flertal idrotter, allt från fotboll, konståkning, beachvolleyboll, innebandy, gymnastik, till kampsport. Det finns även flera mil skidspår, flertalet isbanor och utegym för dig som hellre rör på dig utomhus.

För den som finner ro i naturen har vi flera vandringsleder, naturområden för rekreation och ett flertal fiskevatten för den fiskeintresserade.

Årets idrottsstad 2021

Vi vet att bredd ger elit och vice versa. Därför är både barn- och ungdomsidrotten, bredd- och motionsidrotten samt elitidrotten viktig. 2021, 2020 och 2018 utsåg SVT Sport Umeå till Sveriges bästa idrottsstad.

 • Snöborgen tar form på torget

  En snöborg och en snölabyrint håller på att byggas upp i centrala Umeå. Arbetet är i full gång och beräknas vara klart under vecka 3.
 • Håll igång utomhus under vintern

  Du och alla andra ska kunna ha ett aktivt jullov, även i virustider. På www.umea.se/aktivfritid får du tips på aktiviteter både för dig själv och för hela fa...
 • Bräntbergsbacken är öppen

  Nu är Bräntbergsbacken öppen för utförsåkning. Värmestugan håller öppet för dig med matsäck. Fiket öppnar inte förrän 15 januari.
 • Intensivt arbete inför Rally Sweden

  24–27 februari 2022 arrangeras ett av Sveriges största årligen åter­kommande evenemang i Umeå. Umeå kommun och Visit Umeå arbetar för att skapa bra förutsättnin...
Sidan publicerades