Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Ubmeje är renbetesland på vintern

  Rennäringen är en naturlig del av dagens Ubmeje (Umeå). Varje vinter samlas tusentals renar på olika håll i kommunen. Här kan du läsa mer om Ubmeje som renbetes...
 • Europeisk kulturkonferens till Umeå

  Onsdag 15 februari gästas Umeå och Norrlandsoperan av EU-konferensen European Creative Industry Summit. Eventet samlar beslutsfattare, möjliggörare och entrepre...

Umeå 400 år

Umeå sett från älven med norrsken på himlen

Hur gick det med berättelserna?

Jubileumsåret Umeå 400 år har avslutats och vi ser tillbaka på ett helt år med massor av aktiviteter. Du kan läsa mer på webbplatsen för jubileet: www.umea400.se.

Under året har många bidragit och delat med sig, bland annat av berättelser om Umeås historia, om det som har format staden under minst 400 år. Vi har också spelat in 60 Umeåbors egna berättelser och visioner i form av framtidshälsningar om ”Mitt Umeå”. Tillsammans ger berättelserna en bild av historien och Umeå i dag som vi sparar för framtiden.

Evenemang

 • Kia Jonsson / Återbruk

  Välkomna till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2. Utställningen "Återbruk" visas 17 januari till 19 februari på bibliotekets ordinarie öppettider.
  09:00-20:00
 • Kom och träffa oss i Afasiföreningen och Strokeföreningen

  På plats på Seniortorget finns föreningarna representerade för information och utbyte av erfarenheter. Du har möjlighet att ställa frågor och ta del av informationsmaterial. Föreningarna bjuder på kaffe/te och kaka. Ingen anmälan krävs. Välkommen! Seniortorget, Renmarkstorget 15.
  13:00-15:00