Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Besök Olympiadagen på Skeppsbron

  Kom och testa på massor av idrotter, träffa olympier och lyssna på bra musik när Olympiadagen arrangeras 18 maj på Skeppsbron i Umeå.
 • Var tänds majbrasor i kommunen?

  Du som arrangerar en majbrasa för alla på valborgsmässoafton 30 april, tipsa gärna så att folk hittar till brasan i din stadsdel, ditt kvarter eller din by. Läs...

Stadsplanering och byggande

Skiss/flygbild över Tomtebo strand

Illustration: White arkitekter

Tomtebo strand välkomnar framtiden

Mellan Tomtebo och universitetsområdet planeras en ny stadsdel med människa och hållbarhet i fokus. Området ska bli ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. Planarbetet sker i unik samverkan mellan Umeå kommun, sju byggaktörer och tre kommunala bolag och många Umeåbor har deltagit och lämnat synpunkter under samråd och granskning. Läs mer, se film och ta del av frågor och svar på webben:

Evenemang

 • Fredrik Lindqvist / Berättelsen tar aldrig slut

  I Fredrik Lindqvists utställning "Berättelsen tar aldrig slut" i Umeå konsthall, skildras samtiden i form av djur, mode, pop och urbana världar. En salig blandning där humor och allvar står i stor kontrast till varandra. Lindqvist kombinerar den grafiska tekniken träsnitt med textil i sina bilder. Utställningen visas under perioden 17 februari – 12 maj 2024.
  09:00-20:00
 • Magisk utställning på stadsbiblioteket

  Fritid för alla bjuder in till en magisk utställning. Välkommen till Öppen vägg, på plan 2 i Väven. Utställningen pågår från 16 april till 5 maj. Du kan komma och titta på den när stadsbiblioteket är öppet.
  09:00-20:00