Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Informationskväll om krisberedskap

  Vad behöver du ha hemma för att klara en kris? Lär dig mer om krislådan, uppvärmning av bostäder och trygghetspunkter. Informationskvällen är en del av beredska...
 • SEE, en vecka för hållbar utveckling

  Agenda 2030, naturens betydelse för dig och lokala handlingar för klimatet är några exempel på ämnen som tas upp i Umeå under SEE hållbarhetsvecka som startar m...
 • Följ kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndag 25 september med start klockan 09.00. Följ mötet i din dator eller mobil. Det direktsänds på www.umea.se/webbtv .

Demokrati

Man och kvinna tittar åt olika håll vid Väven/Stora hotellet i Umeå

Foto: Sandfilm

Engagera dig, gör din röst hörd

I Umeå har vi alltid diskuterat öppet, vänt och vridit på argumenten, det är en del av stadens anda och det fortsätter vi med. Debatt och diskussion är mycket viktigt för kommunen och samhället i stort, det bidrar till att stärka demokratin och föra Umeå och världen framåt.

Som Umeåbo har du rätt till service från kommunen, men du har också stora möjligheter att engagera dig i vårt gemensamma samhälle, till exempel genom att lämna synpunkter, komma med förslag och bidra med engagemang, också när det gäller kommunens arbete och verksamheter.

Evenemang

 • Vävda rum - digitala konstverk i Umeå

  Besök Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst 20 maj–30 september. I centrala Umeå finns 10 olika virtuella ljud- eller bildverk att ta del av via augmented reality (AR). Upplev konsten genom att ladda ner appen Vävda rum!
  00:00-23:45
 • Mia Rogersdotter Gran / I tidens løp

  Konstnären Mia Rogersdotter Gran hittade sin egen anteckningsbok från 2014 och läste noteringen: ”Jag drömde att jag var Hanna Resvoll Holmsen”. Drömmen minns hon inte längre men anteckningen skulle bli ingången till utställningen "I tidens løp", som visas i Umeå konsthall under perioden 3 juni - 24 september 2023. Välkommen!
  09:00-18:00
 • Järnsmide av Smedja Lycka

  Välkommen till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2 och Smedja Lyckas utställning. Den visas perioden 5 september till 10 oktober
  09:00-18:00