Cykelstället på Kungsgatan

Välkommen till Umeås knutpunkt för cyklister i korsningen Kungsgatan–Västra Esplanaden.

Hyr plats i låst garage

Hyr en plats i Cykelställets låsta och uppvärmda garage. Mer information om hur du gör för att börja använda garaget: triply.se/umea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Serva din cykel

Tvätta och reparera din cykel vid vår cykelservicestation. Där finns standardverktyg som passar de flesta cyklar, tryckluft för att pumpa däcken och vatten både för att tvätta din cykel och fylla vattenflaskan. Vattnet är avstängt under vinter­säsongen.

Parkera väderskyddat och säkert

På Cykelstället finns väderskyddade parkeringar som alla kan använda. Där finns även plats för lite större cykel­ekipage, till exempel lådcyklar eller cykelkärror.

Eldriven lådcykel

Testa en eldriven lådcykel från U-bike, ett fantastiskt färdsätt som kan ersätta många kortare bilresor inom staden. Lådcyklarna finns på Cykelstället och på universitetsområdet. Bli medlem i U-bike och läs mer om hur du gör för att hyra en lådcykel: umea.se/ubike

Ladda batterierna

Till Cykelstället kan du komma för att bara sitta ner och ta en liten paus. Det finns en stor och härlig träläktare samt picknickbord och en cykelbar där du kan njuta medhavd lunch eller eftermiddagskaffet. Nedanför läktaren finns en cykelkarusell för barnen att roa sig med. Behöver du ladda din telefon eller el-cykel så kan du göra det här.

Sidan publicerades www.umea.se/cykelstallet