Foto: Fredrik Larsson

Berätta om Umeå

Letar du fakta, statistik, presentationsmaterial eller nåt annat för att kunna berätta om Umeå? Eller är du nyfiken på att höra vad andra säger om Umeå? Kolla här!

Du är välkommen att använda dessa presentationer för att berätta om Umeå. Materialet kan vara ett komplement när du berättar om den egna verksamheten och vill lägga till något om platsen, bortom den egna organisationen.

Presentationerna finns i flera versioner och språk. Välj version efter behov och välj ut ett antal Power Point-bilder baserat på sammanhang. Bilderna är tematiskt indelade.

Presentera Umeå

Den generella presentationen med fakta om Umeå finns tillgänglig på svenska och engelska. Presentationen är tematiskt indelad för att det ska vara enkelt att hitta Power Point-bilder för aktuellt behov. Presentationen finns med och utan animationer.

Presentation av Umeå som handelsplats finns endast på svenska, i pdf- och Power Point-format.

Obs! Du måste Ladda ner typsnittet Railroad Umea , 92.1 kB. och installera det innan du använder någon av presentationerna.

Välj en animerad presentation när du ska visa ett fåtal bilder som ska vara intresseväckande. Använd den inte i digitala möten eller långa presentationer om platsen.
Obs! Du måste Ladda ner typsnittet Railroad Umea , 92.1 kB. och installera det innan du använder någon av presentationerna.

Presentation av Umeå på svenska (Animerad) , 218.2 MB.

Presentation av Umeå på engelska (Animerad) , 240.9 MB.

Välj en animationsfri presentation när du ska presentera i ett digitalt möte. Gör det också när du ska hålla en lång presentation om platsen.

Obs! Du måste Ladda ner typsnittet Railroad Umea , 92.1 kB. och installera det innan du använder någon av presentationerna.

Presentation av Umeå på svenska (animationsfri) , 184.4 MB.

Presentation av Umeå på engelska (animationsfri) , 207.2 MB.

Down the spine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Filmen visar staden Umeå med omnejd och lyfter fram värden som kännetecknar Umeå. Visit Umeå står bakom framtagandet av filmen.

The Frontrunner, engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.– Filmen visar Umeås hårda och mjuka styrkor utifrån de värden som efterfrågas från ett investerarperspektiv.

The Frontrunner, svenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Filmen visar Umeås hårda och mjuka styrkor utifrån de värden som efterfrågas från ett investerarperspektiv.

iCaptial 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Umeås ansökningsfilm till European Capital of Innovation 2018. Umeå vann delad andraplats bakom Athen.

Why Tim Brown likes Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Intervju med Tim Brown, CEO IDEO. Tim berättar varför IDEO, ett av världens ledande designföretag rekryterar så många studenter från Umeå Institute of Design.

Invest in the Cleantech Region Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film av samverkansplattformen North Sweden Cleantech, om investeringsmöjligheter och innovation i vår gemensamma region.

Att laga hjärnan med dataspel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om den innovativa forskning och företagande som bedrivs av företaget Brain Stimulation i Umeå.

Sätter Umeå universitet på månen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om forskarna bakom Umeå Lunar Venture, ett projekt som i konkurrens med projekt från NASA satte Umeå universitet på månen.

The Birch Paradise of the North Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film om vad som ligger bakom att Umeå ibland kallas för Björkarnas stad. Och om de nya kreativa användningsområden som björken fått i dagens Umeå.

använd Umeås platsvarumärke

Umeå. En stad, en plats i norra Sverige där vi lever och verkar. Men vad är Umeå och vad är Umeås identitet? Umeå är allas vår samlade bild av vår stad, en bild som ägs och skapas av oss tillsammans.

Vi uppmanar dig till att använda plattformen. Berätta om det som engagerar, något som gör Umeå till en speciell plats för dig.

Tycker du att någon viktig aspekt av Umeå saknas?

Du är varmt välkommen att kontakta oss för kompletteringsförslag till presentationen.

Kontakt:
Anna Olofsson
marknadschef
anna.olofsson@umea.se

Nils Håkansson
marknadskommunikatör
nils.hakansson@umea.se

Josefin Nordfjell
marknadskommunikatör
josefin.nordfjell@umea.se


Sidan publicerades