Kommunikation

Läser du till kommunikatör, språkkonsult eller något annat inom kommunikation? Kommunen erbjuder praktik inom kommunikationsområdet när det finns behov och möjlighet att ta emot, både på kommunikationsavdelningen och ute i verksamheterna.

Om du läser medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) vid Umeå universitet och söker praktik inför slutet av vår­terminen, anmäl gärna intresse senast 31 oktober. Du kommer att kontaktas/få besked så snart som möjligt, men senast under december. Har du inte hunnit ansöka i tid, skicka gärna in din ansökan ändå så fort du kan. Om du läser en annan utbildning, söker en annan typ av praktik under en annan period eller vill göra examensarbete kan du anmäla intresse när som helst under året.

Kommunikationsavdelningen samordnar kommunikations­verksamheten i kommunen. Det finns också kommunikatörer som arbetar i verksamheterna, till exempel skola och äldreomsorg.

Kommunikationsarbetet handlar både om intern kommunikation med kommunens anställda och förtroendevalda och kommunikation med kommuninvånare och andra målgrupper.

Praktikplatser

Vi tar bland annat emot praktikanter från följande utbildningar eller ämnesområden:

  • Medie- och kommunikationsvetenskap
  • Språkkonsult

Examensarbeten, uppsatser

Vill du skriva en uppsats eller göra ditt examensarbete med stöd av vår kunskap och erfarenhet? Vi tar gärna emot förslag på examensarbeten eller uppsatsämnen som kan bidra till Umeå kommuns utveckling. Du kan till exempel studera inom följande områden:

  • Medie- och kommunikationsvetenskap
  • Språkkonsult
  • Andra relevanta utbildningar

Anmäl intresse

Anmäl intresse för praktik i kommunens rekryteringssystem via länken.
Vi tar inte emot intresseanmälan via mejl, men välkommen att ta kontakt via mejl om du har frågor.

Mer information

Läs mer om kommunikationsverksamheten: www.umea.se/kommunikation