Mottagningen för våldsutövare, mansmottagningen ger stöd till dig som har svårt att kontrollera din ilska och/eller har använt någon form av våld i en nära relation. Fokus för stödet är att våldet ska upphöra. Mansmottagningen har individuella samtal och gruppverksamhet.
Anledning till att gå i samtal kan vara
Genom samtal kan du få hjälp att tydliggöra problem i dina nära relationer, formulera behov och se på lösningar. Samtalen ger dig möjlighet att få hjälp att hantera en krissituation. Vi har även som mål att vara förebyggande och erbjuder därför hjälp i ett så tidigt skede som möjligt. Rådgivningen kan ibland innebära att vi hänvisar dig som söker hjälp till andra verksamheter. Du som söker hjälp på grund av att du utövat våld i nära relationer kan i vissa fall erbjudas gruppverksamhet efter inledande individuella samtal. Samtalen är 45 minuter långa.
Till oss är alla välkomna, oavsett kön eller sexuell identitet. Kontakten med oss är kostnadsfri och du kan vara anonym. Vi har sekretess.
Vår gruppbehandlingsmodell bygger på en metod som utarbetats vid Alternativ til vold i Oslo (ATV). Behandlingen innehåller olika teman där man går igenom våld, ansvar, sammanhang, konsekvenser och alternativ till våld.
Våra individuella samtalsbehandlingar anpassas efter dina behov men kan ofta innehålla bland annat:
Med våld i nära relationer menas våld där den som utsätts är eller har varit gift, sambo eller särbo med den andre, eller har barn tillsammans med denne. Det kan även handla om våld från personer som du är beroende av på grund av att de ger dig vård eller omsorg.
Våldet kan till exempel bestå av
Mottagning för våldsutövare, mansmottagning
Centrum mot våld
020-245 245 mansmottagningen@umea.se