Mikamottagning

Mikamottagningen i Umeå vänder sig till dig som är över 18 år oavsett kön och sexuell identitet som har erfarenhet av sex mot ersättning, att skada sig med sex och/eller varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål. Även du som har erfarenhet av sugardejting, sålt filmer eller bilder är välkommen att vända dig till oss.

Kontakten med oss är kostnadsfri, vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym.

Samtal på Mikamottagningen

Oavsett om du vill prata om svåra upplevelser, sluta sälja sex, har frågor om sex som självskada eller har andra funderingar kring din livssituation är du välkommen att vända dig till oss. Vi erbjuder enskilda samtal där antalet samtal kan skilja sig åt beroende på vilket behov du har. Vi har även möjlighet att erbjuda dig samtal per videolänk eller telefon. Berätta gärna för oss vad du känner dig mest trygg med. Tillsammans skapar vi en kontakt som känns hjälpsam och trygg för dig!

Du som är under 18 år

Du som är under 18 år och får ersättning för att utföra sexuella tjänster kan få hjälp hos Ungdomsmottagningen. Där finns också möjlighet att träffa barnmorska och provtagning.

Läs mer om Ungdomsmottagningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (1177.se)

Människohandel för sexuella ändamål

Vi arbetar för att stötta dig som utsatts för människohandel för sexuella ändamål och vid behov samarbetar vi med andra myndigheter. Vi kan vara med dig vid exempelvis polisförhör och rättegång. Vi samarbetar även med region­koordinatorn mot prostitution och människohandel som koordinerar arbetet mot människohandel i Västerbotten och kan bland annat hjälpa till i planeringen av ett tryggt återvändande.

 • Kontakt

  Mikamottagningen

  Centrum mot våld (CMV)

  020-410 420 kvinnofrid@umea.se

  Samtal till Mikamottagningen är kostnadsfria och syns inte på telefonräkningen.
  Vi delar telefon och mejl med mottagningen för våldsutsatta.

Sidan publicerades www.umea.se/mika