©Fredrik Lindqvist/Bildupphovsrätt 2024

Årets första vernissage i Umeå konsthall: Fredrik Lindqvist

I utställningen "Berättelsen tar aldrig slut" kombinerar konstnären Fredrik Lindqvist träsnitt med textil. Här skildras samtiden i form av djur, mode, pop och urbana världar.

En salig blandning där humor och allvar står i stor kontrast till varandra. Utställningen öppnar klockan 13.00 och 13.30 startar ett konstnärssamtal med Fredrik Lindqvist. Varmt välkommen till vernissage i Umeå konsthall!

Jag gillar träsnittet för dess direkta och exakta uttryck. Genom att trycka det aggressiva träsnittet på mjuka, enfärgade och mönstrade tyger uppstår för mig en behaglig kontrast.

– Fredrik Lidqvist

 

Fredrik Lindqvist är född 1968 i Kristianstad och är idag bosatt och verksam i Arkelstorp i Skåne och i Ingolstadt i tyska Bayern. Efter studier på Konsthögskolan vid Umeå universitet 1993–97, avslutade han sin utbildning i Tyskland på Kunstakademie Düsseldorf 1997–2000. Lindqvist är representerad på bland annat Die Bayerische Staats Gemälde Sammlung i München, Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm, British Museum i London och Textilmuseet i Borås.

Mer information

Här kan du läsa mer om utställningen "Berättelsen tar aldrig slut". Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Moa Krestesen
Konstintendent
090-16 34 82
moa.krestesen@umea.se

Sidan publicerades