Vernissage i Umeå konsthall:
Hej konsten! – Konstinköp under 10 år

Umeå konsthall firar 10 år under 2024! Det gör vi med en jubileumsutställning där du som besökare får möjligheten att uppleva ett urval av all den konst som berikat Umeå kommuns konstsamling under dessa år. Verken får tillfälligt lämna sina placeringar ute i kommunen och flyttar in i konsthallen. Välkommen till vernissage lördag den 1 juni, klockan 13.00!

Program
13.00 Dörrarna öppnas, mingel med tårta
13:30 Trio Igloo spelar. Tor Lundmark, fd låtskrivare i Trio Lligo, spelar nu tillsammans med Lisa Carlsson och Erik Gunnarsson i Trio Igloo. Vi bjuds på melodiska, berättande och roliga låtar.

Mer om utställningen
Umeå kommuns konstsamling är till för alla som bor eller vistas i kommunen. Idag består samlingen av cirka 11 000 konstverk som är placerade utomhus och i kommunala verksamheter. Varje år köps det in nya verk av nutida yrkesverksamma konstnärer. I denna jubileumsutställning kan du se ett axplock av inköp gjorda under de senaste tio åren. Urvalet speglar en viktig del av den kommunala konstverksamhetens uppdrag; att skapa en så mångfacetterad samling som möjligt. Här finns en bredd av olika tekniker, uttryck och konstnärskap. I allas konstsamling behövs alla sorters konst.

Jubileumsutställningen är öppen till klockan 15.00 under vernissagedagen och är en del av Umeå konsthalls och Vävens 10-årsfirande.

Trio Igloo

Mer information

"Hej konsten! – Konstinköp under 10 år" pågår under perioden 1 juni - 22 september 2024. Här kan du läsa mer om jubileumsutställningen.

Kontakt

Moa Krestesen
Konstintendent
090-16 34 82
070-611 22 67
moa.krestesen@umea.se

Sidan publicerades