Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Följ kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndag 27 september med start klockan 09.00. Mötet sänds på webb-tv via www.umea.se/webbtv . Följ mötet på dator/mobil för att...
 • Studentvägen förbättras för cyklister

  Just nu förbättrar vi gång- och cykelvägen längs med Studentvägen på Ålidhem. Vi breddar vägen till fyra meter och skapar cykelöverfarter vid korsningar som cyk...
 • Lugnt vid Tvärån och på Rödäng

  Det regnade rikligt och ihållande i Umeå under torsdag 23 september och natten därpå. Flödet i Tvärån var högt och steg allt eftersom, men klockan 02.00 på fred...

Umeå 400 år

Vy mot kajen från Väven med stor folksamling på sommaren, med logotyp för Umeå 400 år

Vill du vara med och fira?

2022 är det 400 år sedan Umeå fick stadsprivilegier. Nu planeras ett firande för invånare, förenings- och näringslivet, besökare och alla andra. Jubileumsåret ska sätta fokus på Umeås historia och utveckling och befästa Umeå som en ledande kultur- och idrottsstad i Sverige. Liksom under kulturhuvudstadsåret 2014 kommer samverkan, delaktighet och engagemang att vara viktiga i firandet. Läs mer på www.umea400.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Snart startar inspelningen av "Mitt Umeå"; tal och berättelser som ska bli Umeåbornas hälsning till framtiden. Vill du delta själv? Eller vem vill du höra? Läs mer om MItt Umeå.

Evenemang

 • Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet

  Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls utställning ”Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet” får du se ett 50-tal konstverk av 37 olika konstnärer som exempel på samlingens bredd och variation.
  10:00-16:00
 • En resa över Östersjön

  Välkomna på en resa över Östersjön - och en resa i fantasin. En interaktiv utställning för både stora och små, med tio fantastiska böcker från Finland.
  10:00-16:00
 • Haenyeo - havets kvinnor

  På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv. Se utställningen på Kvinnohistoriskt museum.
  11:00-16:00