Lokalpolitiker delar ut diplom till en organisation som anslutit sig till Umeå klimatfärdplan.

Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande, och Janet Ågren, kommunalråd, delade ut diplom till nyanslutna partner på klimattoppmötet i november 2023.

Bli partner i Umeå klimatfärdplan

Nu är det öppet för nya partner att ansluta sig till Umeå klimatfärdplan.
– Det här är vår chans att verkligen göra skillnad för Umeå. Genom att samarbeta kan vi accelerera klimatomställningen och uppnå våra mål snabbare, säger Annika Myrén, ansvarig för Umeå klimatfärdplan, Umeå kommun.

Det andra klimatoppmötet i Umeå 30 november 2023 markerade en betydande milstolpe då 17 nya partner anslöt sig till klimatfärdplanen.

– Vi är i dagsläget 54 partner som deltar aktivt i Umeå klimatfärdplan och stärker den gemensamma förmågan att göra verklig skillnad för klimatet och vi vill gärna bli fler, säger Annika Myrén.

Delta aktivt i klimatarbetet

Genom att skriva under avsiktsförklaringen åtar sig partner att arbeta aktivt för att bidra till en minskning av klimatutsläppen i Umeå med minst 20 procent årligen, delta i lärande och samverkan och årligen dela information om ens klimatarbete.

– Det handlar om att minska klimatutsläppen, men för att göra det behöver vi inspireras av och inspirera andra och dela kunskap, säger Annika Myrén.

Sidan publicerades