Sofia Eriksson coachar kund

Sofia Eriksson, friskvårdsanavarig Navet

Vad heter du?

– Sofia Eriksson.

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar som friskvårdsansvarig på Navet och Sävar simhall.

Vilken utbildning behövs för ditt jobb?

– När jag sökte den här tjänsten var utbildning inom friskvård och hälsa meriterande. Jag är utbildad idrottsfysiolog och har en magisterexamen i idrottsmedicin.

Hur länge har du jobbat inom kommunen/på detta jobb?

– Jag har jobbat inom kommunen sedan 2016 då jag började som gruppträningsinstruktör på Sävar simhall, därefter har jag varit instruktör på Navet, jobbat som badvärd och nu min nuvarande tjänst som friskvårdsansvarig, med ett utökat ansvar som drifttekniker.

Vad gör du på ditt jobb?

– Jag har ett väldigt varierat jobb. Bland annat schemalägger jag all gruppträning på anläggningarna, rekryterar och utvärderar instruktörer, håller instruktörsutbildningar och driver olika friskvårdsprojekt för att hela tiden kunna utveckla verksamheten.

Varför valde du Umeå kommun som arbetsgivare?

– Umeå kommun har alltid representerat trygghet för mig, vilket var en av anledningarna till att valde att söka jobb inom kommunen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att jag har så varierade arbetsuppgifter och att jag får jobba med att inspirera människor till ökad hälsa och välmående.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas inom ditt yrke?

– Min ambition är att kunna ge alla instruktörer bästa möjliga förutsättningar och dessa förändras ständigt. Detta gör att jag hela tiden behöver utveckla sättet att bedriva min del av verksamheten på beroende på situation. Jag vill även se till att verksamheten ständigt utvecklas och att Navet exempelvis fortsätter vara ledande inom vattenträning i Sverige.

Hur är dina kollegor?

– På min arbetsplats är jag ensam med att arbeta med friskvård, men mina kollegor är otroligt duktiga på vad de gör inom deras områden. I friskvården samarbetar vi mellan alla våra anläggningar (Sävar simhall, Navet, Storsjöhallen, Hemgården och Vallabadet samt säsongsanläggningarna Umelagun och Obbolabadet) för att gemensamt sträva efter en hälsosammare kommun. Friskvårdsgruppen besitter massvis med kunskap och är väldigt drivna.

Sidan publicerades