Din säkerhet

Kunskap är ditt starkaste skydd

Det är väldigt lätt att oroa sig för stora olyckor men de flesta olyckor sker i hemmet och får stora konsekvenser för den det drabbar. Under dessa sidor kan du hitta information om hur du själv kan minska riskerna att råka ut för olyckor. Du hittar även bra länkar till olika webbsidor om du är intresserad av att läsa mer om hur du kan förbättra din egen säkerhet.

Genom kunskap, försiktighet och fantasi kan vi förebygga många olyckor. Till exempel kan vi upptäcka den trasiga el­utrustningen som kan starta en brand, de giftiga kemikalierna som småbarn kan komma åt, och vi kommer regel­bundet att komma ihåg att kontrollera så brandvarnarna verkligen fungerar. Kunskap kan rädda liv.

Webbplats om säkerhet

MSB har webbplatsen Din säkerhet som handlar om risker och säkerhet i vår vardagsmiljö och riktar sig till privat­personer. Genom den vill MSB underlätta för den enskilde individen att ta sitt ansvar. Där kan du läsa om risker och säkerhet i hemmet och på fritiden samt på ett pedagogiskt sätt få tips och vägledning om hur man som enskild kan förebygga olyckor och skador. Informationen ger också den enskilde redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme.

Dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades