Hur går ett besök till?

Budgetrådgivningen kan hjälpa dig att få koll på pengarna. I vissa fall kan återbesök med jämna mellanrum vara en hjälp på vägen. Det som är viktigast är att du själv tar ansvaret över din ekonomi och då även får kontroll på utgifterna. Vi ger inte råd när det gäller placeringar av pengar. Rådgivarna har tystnadsplikt och mötet är kostnadsfritt.

Budgetrådgivning

1. Inkomster och utgifter

Vi brukar börja med att gå igenom din ekonomi. Hur ser dina inkomster och utgifter ut i dag? En sådan genomgång kan visa på "läckor" som då går att täppa till. Det finns många sätt att minska sina utgifter.

2. Budget

Tillsammans sammanställer vi en budget. Budgeten blir sedan ett verktyg för dig att hålla ordning på hushållsekonomin.

Skuldrådgivning/Skuldsanering

Du kanske har börjat få skulder. Då kan du få rådgivning eller i vissa fall hjälp med en ansökan om skuldsanering.

1. Skulder

Tillsammans hjälps vi åt att kartlägga dina skulder och tittar på de alternativ som finns. Vi kanske också går igenom och förklarar brev och handlingar du fått som rör din ekonomi.

2. Rådgivning

Vi kan till exempel lägga förslag om överenskommelser eller avtal med de du är skyldig pengar, ackordsuppgörelse eller arbeta fram avbetalningsplaner.

3. Skuldsanering

Har du så stora skulder att det inte finns någon möjlighet för dig att betala dem inom en överskådlig tid kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden. Den som behöver mer hjälp får det.

Glöm inte att ta med alla uppgifter, brev, räkningar och andra papper som kan vara bra att ha som underlag till besöket hos oss!

Sidan publicerades