Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Besök Olympiadagen på Skeppsbron

  Kom och testa massor av idrotter, träffa olympier och lyssna på bra musik när Olympiadagen arrangeras 18 maj på Skeppsbron i Umeå.
 • Industrisamarbete ska locka arbetskraft

  Åtta ledande teknik- och industriföretag, några av regionens största arbetsgivare, har startat ett historiskt samarbete för att attrahera fler till Umeåregionen...

Stadsplanering och byggande

Skiss/flygbild över Tomtebo strand

Illustration: White arkitekter

Tomtebo strand välkomnar framtiden

Mellan Tomtebo och universitetsområdet planeras en ny stadsdel med människa och hållbarhet i fokus. Området ska bli ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. Planarbetet sker i unik samverkan mellan Umeå kommun, sju byggaktörer och tre kommunala bolag och många Umeåbor har deltagit och lämnat synpunkter under samråd och granskning. Läs mer, se film och ta del av frågor och svar på webben:

Evenemang

 • Anna Tiselius / Att möta ORO med en ORO

  Välkomna till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2. Utställningen visas 15 maj till 29 juli under bibliotekets ordinarie öppettider
  10:00-16:00
 • I rikets hemliga tjänst

  Andra världskriget rasar i Europa. Det neutrala Stockholm ligger nära krigsfronterna mot såväl öst som väst, vilket gör det till en utmärkt plats för olika länder att bedriva underrättelseverksamhet på. Det behövs ögon och öron överallt.
  11:00-15:00