Gymredskap i utomhusmiljö.

Utegymmet Kvarnlunden som ligger i anslutning till Lundabron.

Håll i gång på utegym i kommunen

Det finns flera möjligheter för dig som tycker om att träna utomhus. Förutom motionsspår och vandringsleder finns det flera utegym som passar de flesta, oavsett ålder eller träningsnivå.

Utegymmen är spridda över hela Umeå och är uppbyggda på lite olika sätt. I Hagaparken finns till exempel ett utegym anpassad för äldre där du kan träna balans, styrka och avslappning. I Arabiedungen på I20-området är utegymmet uppbyggt som en hinderbana bestående av 13 hinder. På Ålidhem är utegymmet hemslöjdat i trä och intill finns en fruktlund där du och andra besökare kan plocka frukt och bär. Det finns fjorton utegym till som bjuder in till olika slags träning.

De senaste tillskotten finns intill Bruksvägen på Ersboda, vid Kvarnlunden och vid Nydalasjöns sydöstra spets. På Ersdoba finns en så kallad Military fitness-hinderbana, vid Kvarnlunden finns bland annat maskiner för styrketräning och vid Nydalasjön finns ett utegym för styrketräning och stretchning med egen kroppsvikt.

Behöver du tips på hur du ska träna? För de flesta gym finns förslag på hur du kan använda redskapen.

Mer information

Om du vill lämna synpunkter, visa uppskattning eller om du märker att något är trasigt, kontakta oss via www.umea.se/kontakt.

Sidan publicerades