Barnens Littfest 2021

Illustration: Cecilia Heikkilä

Barnens littfest 2021

Välkomna till Barnens littfest 2021 – detta år i förändrat format. Tillsammans kommer vi fira barnlitteraturen på ett säkert, tryggt och roligt sätt. Just nu pågår planeringen för att kunna presentera digitala program med fokus på barnlitteratur.


Ett vanligt år bjuder vi in tusentals besökare till Väven och Umeå stadsbibliotek för en festivaldag med ett myllrande program. Detta år vill vi inte vara sämre, vi gör det dock på ett lite annorlunda vis.

Barnens littfest – en digital familjefest

Välkomna att delta i en Digital Familjefest helgen 19-21 mars. Då kommer vi slå upp dörrarna till ett virtuellt biblioteksrum. Glänta på dörren och få ett boktips, kliv över tröskeln och hör en författare läsa ur sin bok – i bekvämligheten från ditt eget vardagsrum.

Håll också utkik efter Barnens littfests digitala skattjakt i centrala Umeå, eller en tipsrunda i dina egna kvarter. Engagera dig och ta chansen att vinna fina priser.

Hur det hela går till presenteras här 19-21 mars.

Barnens littfest – en digital fest på förskolor och skolor

Den största delen av Barnens littfest äger rum på de platser där barnen befinner sig till vardags – nämligen i förskolor och på skolor. Därför erbjuder Barnens littfest digitala möten med författare på förutbestämda förskolor och skolor mellan 15-19 mars. Kommunala förskolor och skolor har kunnat anmäla sitt intresse och utifrån intresseanmälningarna har såväl förskoleavdelningar som klasser i åk 1-6 valts ut.

Dessa avdelningar och klasser kommer under festivalveckan att få läsa böcker och träffa författarna bakom böckerna digitalt i sina egna klassrum.

Barnens Littfest 2021

Illustration: Cecilia Heikkilä

Denna sida är Barnens littfest officiella plattform och här kommer det under planeringsarbetets gång uppdateras med ny information allt eftersom. Besök denna sida återkommande för att hålla koll på allt som händer.

Sidan publicerades