Flygbild över Brännbollsyrans fetsvalområde

Yran blev åter en fantastisk helg

Årets brännbollsyra blev på nytt en succé med över 15 000 besökare per dag. Peter Juneblad, näringslivsdirektör i Umeå kommun, konstaterar att det blev en bra helg för besöksnäringen. Dessutom fick föreningslivet i Umeå ett tillskott på över en miljon kronor för arbete med arrangemanget.

– Yran är ett av de absolut största och viktigaste event som vi har i Umeå varje år. Det är en lokal fest för oss Umeåbor, framför allt för våra unga. Och den lockar dessutom människor från både när och fjärran till Umeå. Vädret i år var en som en skänk från ovan, en otroligt fin bonus, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör Umeå kommun.

Siffor som hittills har kommit från arrangörerna visar att själva Brännbollsyran lockade drygt 15 000 besökare per dag. Över 6 500 personer hade åkt tio mil eller längre för att besöka festivalen. Under festivalen medverkade 18 artister och 22 lokala DJ:s.

Själva Brännbollscupen lockade 1 930 spelare och cupens besöktes av hela 10 000 åskådare. För att kunna genomföra arrangemanget behövdes 250 anställda, 200 volontärer, 175 konsulter och 1 500 personer från föreningslivet i Umeå.

Sidan publicerades