Öppna förskolor

Sidan publicerades www.umea.se/oppenforskola

Umeå kommuns öppna förskolor startar åter måndag 14 februari. Öppningen sker successivt och varje öppen förskola har utifrån sina förutsättningar anpassat verksamheten för att minska risken att sprida smitta. Öppettider och platstillgång kommer därför att vara olika.

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Här kan ni umgås, knyta nya kontakter och ha en trevlig stund i gemenskap. På öppna förskolan arbetar pedagogiskt utbildad personal som gärna lyssnar och ger dig stöd vid frågor och funderingar i ditt föräldraskap. Vi har sekretess.

Riktlinjer vid sjukdom

För att förhindra smittspridning av covid-19 gäller att

  • besökare under den senaste veckan inte haft symtom med hosta, feber, huvudvärk, bortfall av lukt-och/eller smak.
  • besökare ska inte heller de senaste 14 dagarna träffat en annan person med smittsam covid-19.

Håll barnen hemma från öppna förskolan när barnen är sjuka. Det gäller även de barn som är hemma från den vanliga förskolan på grund av sjukdom. Symtom och allmäntillstånd det vill säga hur barnet äter, sover och orkar delta i de vardagliga aktiviteterna avgör när barnet kan komma. Barnen bör vara symtomfri minst två dagar innan de återvänder till öppna förskolan. Vid osäkerhet i bedömningen rådgör med BVC-sköterskan.

När det gäller magsjuka vill vi att barnen skall vara kräk- och diarréfria två dagar innan de återvänder till öppna förskolan. Detta för att undvika smittspridning. Är ditt barn hemma på grund av sjukdom från någon form av barnomsorg gäller samma sjukdoms policy.

En vanlig dag på öppna förskolan

Fri lek, pyssel, fikastund och en samling är det vanligaste upplägget på våra öppna förskolor. Under samlingen sjunger, rimmar och ramsar vi tillsammans.

Det kostar ingenting

Det är kostnadsfritt att komma till öppna förskolan. Det kommer enbart att erbjudas kaffe/te till självkostnadspris så ta gärna med egen lunch eller fika.

Tänk på att det initialt är ett begränsat antal platser på den öppna förskolan, tillgången avgörs på varje enskild öppen förskola.

Välkomna!

Sidan publicerades www.umea.se/oppenforskola