Öppna förskolor

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Här kan ni umgås, knyta nya kontakter och ha en trevlig stund i gemenskap. På öppna förskolan arbetar pedagogiskt utbildad personal som gärna lyssnar och ger dig stöd vid frågor och funderingar i ditt föräldraskap. Vi har sekretess.

Vissa förskolor har ett max antal besökare. Se respektive öppen förskola för att få se tider och vad som gäller angående besökare.

Riktlinjer vid sjukdom

Håll barnen hemma från öppna förskolan när barnen är sjuka. Det gäller även de barn som är hemma från den vanliga förskolan på grund av sjukdom. Symtom och allmäntillstånd det vill säga hur barnet äter, sover och orkar delta i de vardagliga aktiviteterna avgör när barnet kan komma. Barnen bör vara symtomfri minst två dagar innan de återvänder till öppna förskolan. Vid osäkerhet i bedömningen rådgör med BVC-sköterskan.

När det gäller magsjuka vill vi att barnen skall vara kräk- och diarréfria två dagar innan de återvänder till öppna förskolan. Detta för att undvika smittspridning. Är ditt barn hemma på grund av sjukdom från någon form av barnomsorg gäller samma sjukdomspolicy.

En vanlig dag på öppna förskolan

Fri lek, pyssel, fikastund och en samling är det vanligaste upplägget på våra öppna förskolor. Under samlingen sjunger vi tillsammans.

Det kostar ingenting

Det är kostnadsfritt att komma till öppna förskolan. Det finns dock fika, kaffe och te till självkostnadspris, men ta gärna med egen lunch eller fika.

Tänk på att det initialt är ett begränsat antal platser på den öppna förskolan, tillgången avgörs på varje enskild öppen förskola.

Du hittar mer information om de kommunala öppna förskolorna i menyn.

Välkomna!

Sidan publicerades www.umea.se/oppenforskola