Vi är Green Umeå

många är anslutna till green umeå

I Umeå finns det en mängd företag, organisationer och föreningar som alla har den gemensamma nämnaren att de jobbar med miljöfrågor och får världen att må lite bättre. Ett 70-tal företag är anslutna till Green Umeå. Få mer information vad de anslutna gör för ett hållbart Umeå i listan nedan.

BIC Factory är en företagsinkubator med syftet att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå. BIC erbjuder en kreativ miljö, prisvärda lokaler, tillgång till etablerade affärsnätverk, vidareutbildning samt vägledning från en erfaren projektledare, affärscoacher och andra entreprenörer.

Besök BIC Factory på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BioFuel Region initierar, koordinerar och samarbetar i projekt för att bidra till kompetensspridning, en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi i norra Sverige. BioFuel Region är en icke-vinstdrivande organisation som samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling.

Besök Biofuel Region på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi är ett kranbilsåkeri med lastbil som har en batteridriven kran. Batteriet räcker till cirka 2 timmars körning och laddas på natten. Om vi stänger av lastbilsmotorn 2 timmar per dag så är det inte bara bra för miljön, utan även för arbetsmiljön i känsliga miljöer, då batteridriften är betydligt tystare än dieselmotorn. Vi tankar dessutom även HVO-diesel 100 i alla fordon.

Besök Brännsjö Kranbilar på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion Nord är en företagsrådgivare för alla som vill starta kooperativa företag. Vi breddar entreprenörskapet och ger er som vill förverkliga företagsidéer tillsammans skräddarsydd information, företagsrådgivning och utbildning – från idé till framgångsrikt företagande. Vi tror på demokratiskt företagande, där alla samarbetar och är engagerade. Ett drivhus för ekonomisk, social och hållbar tillväxt!

Besök Coompanion Nord på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Daresay är en digital designbyrå som arbetar med näringsliv och studenter för att utforska hur tjänster kan designas för hållbarhet. Sedan ett år tillbaka jobbar företaget med FNs globala hållbarhetsmål som ledstjärna. Detta återspeglar sig i att internt titta på hur resurser används samt att värdera nya projekt utifrån deras möjlighet till positiv förändring.

Besök Daresay på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi menar att dagens civilisation bygger på ett ohållbart paradigm och vill bedriva forskning kring alternativa samhällsmodeller. Vi arbetar genom forskning, folkbildning och sociala projekt på lokal nivå som åsyftar till att hjälpa människor genomföra omställningar mot hållbarhet.

Besök Earth Organisation for Sustainability på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ecobygg bygger miljösmarta hus som drar lite energi, använder giftfria material och sorterar allt sitt avfall till minsta skruv. Företaget har en femårig miljöplan som bland annat innehåller målet att bygga Umeås mest giftfria hus med minsta energiförbrukning.

Besök Ecobygg på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ecogain skapar lösningar för en levande planet, och arbetar med strategier och expertis som främjar utveckling i samklang med naturen. Genom strategisk rådgivning och marknära insatser i fält stöttar Ecogain företag i komplexa markanvändningsfrågor och miljöutredningar.

Besök Ecogain på webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resebyrån har som första affärsresebyrå inom Svenska Resebyråföreningen genomfört Travelifes certifiering för sitt systematiska hållbarhetsarbete.

Besök Företagsresor på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sprider kunskap om vikten och vinsten av hållbarhet och miljötänk som ligger bakom att cykla istället för att åka buss. Vi håller rent längs de stigar och cykelvägar vi rör oss längst med och återbrukar materialet från skyltning av leder till andra användningsområden. Skolbesök och vår barnverksamhet är viktiga då det gäller att börja med barnen. Vi tar hand och renoverar gamla cyklar. Det gör vi genom donering så att de inte står och skrotar utan gör ett barn till cyklist eller en kvinna mer självständig, så det sparar både på plånboken och miljön.

Besök Gimonäs Cykelklubb på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hybricon Bus Systems AB (publ), HYCO, utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Företagets ultrasnabbladdade bussar kan köras kontinuerligt, dygnet runt, på ren, elektrisk kraft.

Besök Hybricon på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi är ett företag som jobbar med Levande Filter. Levande Filter är en patenterad teknik som bygger på att högteknologisk ventilation integreras med tropiska växter vilket då ger ett optimalt och miljövänligt inomhusklimat. I Umeå är en av våra partners ThorenGruppen.

Besök Levande Filter på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En ekologisk butik i Umeå sedan mer än 20 år. Säljer bland annat ekologisk frukt och grönt, andra livsmedel och ekologisk hudvård, makeup med mera. Har även en ekologisk hudvårdssalong som erbjuder behandlingar som massage och ansiktsbehandlingar, enbart med ekologiska produkter. Meretes är helt kompromisslös när det gäller hållbara och ekologiska satsningar, all in!

Besök Meretes butik på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mindspace jobbar bland annat med resfria möten som används av videosystem och en tjänsteplattform som skapar virtuella möten, varav företag och organisationer inte behöver resa lika mycket. Ser resfria möten som ett komplement till dagligt resande så som flyg, tåg, bil eller buss.

Besök Mindspace på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Organic Socks of Sweden erbjuder en unik kollektion av ekologiska bomullsstrumpor och underkläder av hög kvalitet och i färgglad design. I våra produkter är inte bara garnet ekologiskt, utan hela vår leveranskedja från bomullsodling till färdig produkt är GOTS-certifierad. Certifieringen innebär bland annat att inga giftiga kemikalier har använts, att inget barnarbete har förekommit och att tillverkningen har varit miljövänlig.

Besök Organic Socks på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SEE hållbarhetsvecka äger rum vecka 38 årligen. Det är en vecka då vi tillsammans lyfter fram kreativa, livskraftiga och goda exempel på social, ekonomisk, ekologisk hållbar utveckling i Västerbottens och Norrbottens län. Välkomna att delta, nätverka och inspireras med oss!

Besök SEE hållbarhetsvecka på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Umeå är idag en av fyra innovativa städer inom det nationella programmet Sharing Cities Sweden. De övriga är Göteborg, Malmö, Stockholm. Sharing Cities Sweden är en del av det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Syftet med programmet är att dela resurser inom en stad på effektivare sätt och att dela kunskap mellan städer i programmet. Sharing Cities Sweden bygger också på principerna bakom open source och open data. Testar delningstjänster Delningsekonomins möjligheter och risker ska testas och utvärderas. Delningstjänsterna ska bidra till en minskad energi- och klimatpåverkan och en hållbar utveckling men också till att främja en social hållbar utveckling i staden. Sharing City Umeå har ett särskilt fokus på jämställdhet och integration. Programmet genomförs i samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor, universitet och institut.

Besök Sharing City Umeå på webben.

Klimatsmarta bilister delar bil! Sunfleet i Umeå har i dag sju bilpooler med totalt 28 miljöklassade bilar, varav två rena elbilar, som alla Umeå kommuns invånare kan hyra genom medlemskap i bilpoolen.

Besök Sunfleet på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

At The Theodores we seek to inspire activism in conservation. We would like to find like minded people to keep growing The Theodores, and also like to partner with other NGO's or schools who would be interested in working with The Theodores and our mission. It would be interesting to inspire cleanups around Umeå but also spread the concept to places that are being inundated with plastics and garbage. Maybe schools here could challenge schools around the world to get involved. Ultimately, we open to partnerships, new ideas, and are excited about the possibilities of linking up with green Umeå.

Besök The Theodores på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi återbrukar, återvinner och uppmuntrar till lärande. I verksamheten återvinner vi och använder enbart andrahandsmöblemang och -teknik. Vi har fått bidraget Miljöskjutsen som vi ska använda för att 3D-printa lagningar till vanliga hushållsföremål.

Besök Umeå Hackerspace på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Umeå kommun arbetar på olika sätt för att klara av en social, ekonomisk, ekologisk och kulturell hållbar utveckling. De olika dimensionerna är lika betydelsefulla och ömsesidigt beroende av varandra. Kommunens miljöstrategiska arbete och engagemang i Green Umeå handlar om att sätta miljö på kartan i Umeå kommun. Arbetet är långsiktigt och riktar sig både till kommunens egna verksamheter och till invånare.

Besök Umeå kommun på webben.

Hållbar smyckeskonst. Skapar bärbart konsthantverk som förmedlar en hantverkstradition och arbetar med återbruk på olika sätt. Tillsammans för ett klimat, natur och människor i en hållbar framtid!

Besök Urban Design på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vän i Umeås målgrupp är alla i Umeå. Människor som antingen är nya i Umeå, bott här länge, eller hela sitt liv. De flesta av våra aktiviteter är dessutom gratis så att det är tillgängligt för alla. Vi vill även nå ensamma människor som av olika anledningar inte har sociala nätverk. Aktiviteterna är även utspridda i olika delar av Umeå så att det är tillgängligt för fler. Vi vänder oss till ALLA människor i Umeå, barn, unga och vuxna från alla kulturer och bakgrund. Vi har matlagningsgrupper där allt vi lagar är vegetariskt och i möjlig mån ekologisk. Vi samverkar med kommunen för ett hållbart Umeå på flera olika plan.

Besök Vän i Umeå på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades