Behandling av mejladress vid prenumeration på nyheter

Här får du som är prenumerant på nyheter på kommunens webbplats veta hur din mejladress sparas och används. Du får veta vilken laglig grund vi har för att spara och använda mejladressen och hur länge vi sparar den.

Prenumeration ger dig information

Prenumeration är en tjänst vi erbjuder dig, andra invånare och intresserade att enkelt ta del av nyheter från kommunen inom olika ämnesområden. När vi publicerar en nyhet eller ändrar information på kommunens webbplats får du som är prenumerant ett mejl om det.

Prenumerationstjänster finns för olika ämnesområden, men inte för alla. Det är inte en allmän tjänst för webbplatsen som helhet.

Anmäl dig som prenumerant

Du kan anmäla dig som prenumerant på nyheter inom flera olika ämnes­områden. Du anmäler dig på den webbsida som erbjuder tjänsten, och du anmäler dig bara till en prenumerationstjänst i taget.

Samtycke att spara och använda mejladressen

När du anmäler dig som prenumerant inom ett ämnesområde samtycker du till att vi sparar och använder din mejl­adress för att skicka mejl om nyheter inom just det området. Samtycket är den lagliga grunden för att behandla mejl­adressen som personuppgift.

Mejladressen sparas automatiskt i kommunens webbpubliceringssystem. Vi använder inte mejladressen till något annat eller delar den med någon annan. Vi sparar mejladressen så länge du är prenumerant. När du avslutar din prenumeration raderas mejladressen.

Avsluta prenumeration, återkalla samtycke

Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Det gör du på samma sida på webbplatsen där du anmälde dig. Du hittar också adress/länk till respektive sida i varje mejlutskick.

När du avslutar din prenumeration inom ett visst ämnesområde återkallar du samtycket för att spara och använda mejladressen för aktuell prenumeration.

Har du anmält dig som prenumerant inom olika ämnesområden sparas din mejladress på samma sätt, för varje prenumeration var för sig. Du avslutar därför också varje prenumeration var för sig.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig

Den nämnd som styr respektive verksamhet är formellt person­uppgiftsansvarig. Handlar prenumerationen till exempel om nyhetsbrev till dig som förenings­aktiv är fritidsnämnden person­uppgiftsansvarig. Handlar det om nyheter om kultur för seniorer är det kulturnämnden.

Kontakta nämnder

Dataskyddsombudet

Har du frågor om hur din mejladress behandlas? Kontakta:

Dataskyddsombudet
dataskyddsombud@umea.se

Integritetsskyddsmyndigheten

Har du klagomål på hur din mejladress behandlas? Kontakta Integritetsskyddsmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är tillsynsmyndighet.

Kommunikationsavdelningen

Har du allmänna frågor om en prenumerationstjänst eller innehållet i ett utskick? Kontakta:

Kommunikationsavdelningen
kommunikation@umea.se