Sommarjobb på Ålidhem
Under juni 2025 testar Umeå kommun, Bostaden och Länsförsäkringar Västerbotten ett nytt samarbete. Ett pilotprojekt som går ut på att erbjuda sommarjobb till ett antal elever i nionde klass på Södra Ålidhemsskolan. Sommarjobben kommer att ligga i närområdet kring Ålidhem mellan 12 juni och 2 juli. I nuläget har vi ett 10-tal jobbtillfällen att erbjuda. Genom fler samarbetspartners kan det bli fler sommarjobbsplatser.
För nior på Södra Ålidhemsskolan
Alla elever som går nian på Södra Ålidhemsskolan är välkomna att ansöka om sommarjobb i ansökningsformuläret nedan. Ansökan är öppen till och med onsdag 30 april. Efter en urvalsprocess sker matchning mot arbetsgivare. Har du ansökt får du besked om du beviljats jobb eller inte senast fredag 16 maj. Blir du beviljad ett jobb kommer du också att få all information du behöver om och inför ditt sommarjobb.
Sommarskola
Blir du erbjuden sommarjobb, men ska gå sommarskola, kommer perioden för sommarjobbet att ligga under en annan del av sommaren. Du måste gå i sommarskolan om du fått anvisning om det. För dig är det ett krav för att du också ska kunna få ett sommarjobb.
Lön
Lönen för sommarjobben är cirka 60 kr per timme. Antalet arbetstimmar är 6–8 timmar per dag (exklusive lunch) och variera beroende på arbetsplats.
Välkommen med din ansökan.
Ansökningsformulär
Alla elever som går nian på Södra Ålidhemsskolan är välkomna att ansöka om sommarjobb via projektet. Om antalet ansökningar överstiger antalet arbetstillfällen inom pilotprojektet så kommer arbetsgruppen göra ett urval och matcha elever till arbetsgivare utifrån följande prioriteringsprinciper.
Bostadsområde: Ett syfte med projektet är att stärka det lokala genom att i möjligaste mån ge elever arbetstillfällen i deras eget närområde, för att stärka deras känsla av ägarskap och tillhörighet. Eftersom fokuset 2025 är på Ålidhem som stadsdel kommer de elever som också bor där att få förtur.
Övriga aspekter: I urvalet och i matchningen kommer arbetsgruppen också, i någon mån, ta hänsyn till andra relevanta faktorer som exempelvis funktionsnedsättning eller socio-ekonomisk status samt sträva efter jämn könsfördelning.
I urvalet sker dialog med skolan, men beslutet tas av pilotprojektets arbetsgrupp.
-
Kontakt
Anna Persson
skolstrateg, gymnasieskolan
090-16 25 19 anna.persson.3@umea.se -
Kontakt
Cecilia Ravry
utvecklingsstrateg, Umebrå
090-16 11 89 cecilia.ravry@umea.se -
Kontakt
Frida Puntonet Davidila
brottsförebyggande samordnare
076-146 29 13 frida.puntonetdavidila@umea.se