Två män i larmställ som står framför en brandbil, de tittar på varandra och skrattar

Bli brandman

Som brandman får du en gedigen utbildning, spännande arbetsuppgifter och en svårslagen gemenskap i ditt arbetslag. Men framför allt fyller du en livsviktig samhällsfunktion.

Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder och trafikolyckor till att ge första hjälpen.

Är du vår nästa brandman?

Våra räddningsstyrkor möter ofta komplexa situationer och för att vi ska ha en så bred kompetens som möjligt söker vi människor med olika erfarenhet och bakgrund.

Samarbetsförmåga, att kunna lösa problem och ha en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande – det är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.

Brandman på heltid – sommarvikariat

I Umeåregionens brandförsvar har vi totalt tio brandstationer varav en, i Umeå tätort, bemannas av heltidsbrandmän. Som heltidsbrandman är du under dina arbetspass alltid beredd att åka ut på räddningsinsatser när larmet går.

Förutom räddningsinsatser arbetar du också med att förebygga bränder och andra olyckor, främst genom att utbilda och informera allmänheten. Andra arbetsuppgifter är att delta i och leda övningar för utryckande personal samt att ta hand om fordon och material.

Inför varje sommar söker vi vikarierande brandmän med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Vi tar emot ansökningar och gör uttagningar och tester på hösten varje år.

Brandman i beredskap

Vi har nio stationer som bemannas av brandmän i beredskap: Vindeln, Åmsele, Robertsfors, Ånäset, Botsmark, Sävar, Tavelsjö, Holmsund och Hörnefors. Som brandman i beredskap har du vanligtvis ett ordinarie jobb hos en annan arbets­givare. När larmet går rycker du ut från den station du tillhör.

Vi tar emot ansökningar och gör uttagningar och tester löpande under året.

Bli brandman i beredskap

Sidan publicerades www.umea.se/blibrandman