Skolan och konsten

Barn ritar tillsammans på stort pappersark på golvet.

Upptäck konsten!

Konstverksamheten i Umeå kommun erbjuder kostnadsfria skolprogram för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor samt för vuxenutbildning och SFI. Även universitet och högskolor är välkomna att boka.
Genom att delta i en visning med vår konstpedagog, kan du och dina elever få en fördjupad upplevelse av utställningarna i Umeå konsthall eller av verk i Umeå kommuns konstsamling!

Har du frågor kring anmälan eller program kontakta: Åsa Adolfsson, konstpedagog via mejl asa.adolfsson@umea.se eller telefon 090-16 53 74. Varmt välkommen!

Skolprogram på konsthallen, på er skola eller digitalt

Om ni har svårt att ta er till Umeå konsthall i Väven kan vår konstpedagog komma till er i stället. För elever i högstadieålder och uppåt kan visning av aktuell utställning även ske digitalt med hjälp av vårt digitala utställningsrum.

Löpande anmälan under hela terminen

Skolprogram går att boka för besök måndag till fredag klockan 9.00-16.00. Du bokar enkelt via anmälningsformuläret för respektive program senast två veckor innan önskat datum. Vi har löpande anmälan under hela terminen.

Visning med eller utan eget skapande

En visning med samtal i Umeå konsthall tar cirka 60 minuter. Vill ni även skapa själva under ledning av vår konstpedagog är tidsåtgången totalt cirka 120 minuter. Med inspiration från pågående utställning väljs teman och tekniker som anpassas efter ålder och grupp.

Sidan publicerades