Konstverket "Constructing a New World" (2010) av Jacob Dahlgren i Årstidernas park.

Konstverket "Constructing a New World" (2010) i Årstidernas park. ©Jacob Dahlgren/Bildupphovsrätt 2021

Visningar och pedagogiskt program

Du och din förening eller liknande kan ta del av våra bokningsbara visningar, samtal, föreläsningar och workshops kring konst. Programmen är kostnadsfria och vi följer restriktionerna som gäller. Därför har vi begränsat antal platser och endast förbokade program som sker digitalt eller utomhus. Vid eventuella frågor kontakta konstpedagog Åsa Adolfsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan. Välkommen att boka!

Konstens skolprogram på intranätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Digitala lunchvisningar

Välkommen att boka en visning framför skärmen av utställningen ”Tillvaron som klot – berättelser ur konstarkivet” i Umeå konsthall. I utställningen får du se ett 50-tal utvalda verk från konstarkivet som visar på bredden i kommunens konstsamling. Verken är skapade från 1940-talet fram till idag av tongivande konstnärer som exempelvis Lena Cronqvist, Britta Marakatt-Labba, Ann Edholm och Torsten Renqvist.

Pågående utställningar - Umeå kommun (umea.se)länk till annan webbplats

Visningen sker på svenska med vår konstpedagog. Eftersom att vi inte kan ta emot grupper på plats i konsthallen, använder vi istället det digitala utställningsrummet och Microsoft Teams. Sitter du framför en dator, behöver du inte ha själva programmet installerat. Anmäl dig senast dagen innan, så du hinner få en teams-länk mailad till dig. Mer information och guidning får du vid anmälan.

När: Torsdagar, 20 maj - 24 juni
Tid: Klockan 12.30–12.50

Konstvandring längs älven

Följ med på en promenad längs älven och upptäck några av konstverken utomhus! Visningen sker på svenska med vår konstpedagog och beräknas ta cirka en timme. Det är självklart kostnadsfritt, men vi har begränsat antal platser med max 8 personer inklusive guide. Du kan därför bara anmäla en person per program och datum. Om vädret blir dåligt ställer vi in, vilket meddelas via mail samma dag. Välkommen att boka!

Samlingsplats: Vid den rosa skulpturen i Årstidernas park nedanför Filmstaden
När: Tisdagar, 11 maj - 22 juni
Tid: Klockan 13.00–14.00

Konstvandring "Motion Portals"

Välkommen att följa med på en vandring där vi upplever fem konstverk utomhus med var sitt digitalt dansverk till! De korta platsspecifika dansfilmerna är gjorda i samarbete med Norrdans. De ingår i dansprojektet ”Motion Portals” som alla kan ta del av från och med den 7 maj.

Läs mer om projektet på Norrdans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konstverken som ingår i Umeå är: ”Grön Eld” (Vicke Lindstrand), ”Lev!” (FA+/Ingrid Falk och Gustavo Aguerre), ”Laddningsplats för ljushuvuden” (Mikael Richter), ”Constructing a New World” (Jacob Dahlgren) och ”Julia” (Jaume Plensa).

Visningen sker på svenska med vår konstpedagog och beräknas ta cirka 1,5 timme. Du får veta mer om konstverken på plats och kan sen titta på dansfilmen som hör till i din egen mobil. Det är självklart kostnadsfritt, men vi har begränsat antal platser med max 8 personer inklusive guide. Du kan därför bara anmäla en person per program och datum. Om vädret blir dåligt ställer vi in, vilket meddelas via mail samma dag.

Samlingsplats: Vid konstverket ”Grön Eld” på Järnvägstorget
När: Fredagar, 21 maj - 18 juni
Tid: Klockan 13.00–14.30

Viktigt: För att kunna uppleva dansfilmerna på plats, behöver du ta med en mobiltelefon med en app som kan skanna av QR-koderna som finns vid varje konstverk. Vi kommer inte att kunna ge teknisk support på plats.

Sidan publicerades