Radonmätningar

Du kan söka radonmätningar som gjorts i de bostäder, skolor och förskolor som kommunen har i sitt register. Du kan antingen söka på fastighetsbeteckning eller adress. Hittar du inte någon mätning saknar kommunen uppgifter om fastigheten.

Alla sökbara mätningar i kommunens register är utförda enligt en metod som Strålskyddsmyndigheten tagit fram. Metoden innebär bland annat att mätningar ska göras under eldningssäsong (oktober-april) och pågå under minst två månader.

Sök bland registrerade mätningar gjorda i Umeå kommun i registret nedan.

Beställ mätning

Miljö- och hälsoskydd rekommenderar fastighetsägare att göra mätningar för att få kännedom om radonhalten inomhus. För att beställa en mätning kan du kontakta ett av de ackrediterade mätföretag som är verksamma i Sverige.

Ackrediterade mätföretag för mätning och beställning av mätdosor

Sök radonmätningar i Open data

Via systemet Open.data.umea.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan söka de flesta radonmätningar som har gjorts i Umeå.

Observera att den som har beställt mätningen ansvarar för att denna gjorts enligt instruktioner från analysföretaget. Åtgärder kan vara genomförda efter denna mätning. Ytterligare radonmätningar kan vara utförda men saknas i miljö- och hälsoskyddsnämndens system.

Kontaktpersoner

Erik Nilsson
miljöinspektör

Barbro waldenström
miljöinspektör

Sidan publicerades