Returbutiken

Returbutiken är en av Norrlands största återbruksbutiker. Butiken fylls på regelbundet med allt som kan behövas i hemmet och på fritiden. Här hittar du ett brett sortiment av inlämnade gåvor.

Butiken är kontantfri från och med 1 juli 2023.

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Returbutiken kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Återbruk, återanvändning, minimal deponi och ett effektivt energinyttjande är ledord som genomsyrar hela verksamheten.

Verksamheten är en del av kommunens arbetsmarknadsåtgärder och vi arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering utöver vanligt butiksarbete. När du handlar hos oss eller skänker gåvor bidrar du till att fler människor får möjlighet att närma sig eller komma tillbaka till arbetslivet genom praktisk arbetsträning.

Vi är stolta över att vara med i olika samarbeten, både inom kommunens verksamheter och hos andra aktörer, som gynnar både miljö och människa.

Lämna överblivna saker

Både dina bidrag och dina fynd hos oss gör skillnad! Vi tar tacksamt emot dina gåvor som är hela, rena och går att sälja vid återbrukshusen på återvinnings­centralerna Gimonäs och Klockar­bäcken. Vid återvinningscentralerna i Holmsund och Sävar är din gåva också välkommen.

Tänk gärna på att ge bort det som du själv skulle vilja fynda.

Öppettider

  • Måndag: 12.00–18.00
  • Tisdag: Stängt
  • Onsdag: 12.00–18.00
  • Torsdag: 12.00–18.00
  • Fredag: Stängt
  • Lördag: 10.00–14.00

Se avvikande öppettider på Returbutikens Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades www.umea.se/returbutiken