Returbutiken

I Returbutiken hittar du ett brett sortiment av inlämnade gåvor.
Obs! Butiken är från och med 1 juli 2023 kontantfri.

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Verksamheten kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Återbruk, återanvändning, minimal deponi och ett effektivt energinyttjande är ledord som genomsyrar hela verksamheten.

Returbutiken är en av Norrlands största återbruksbutiker. Butiken fylls på regelbundet med allt som kan behövas i hemmet och på fritiden.

Verksamheten är en del av kommunens arbetsmarknadsåtgärder där vi arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering utöver sedvanligt butiksarbete. Genom att handla hos oss eller skänka gåvor bidrar du till att fler människor får möjlighet att närma sig eller komma tillbaka till arbetslivet genom praktisk arbetsträning.

Både dina bidrag och dina fynd hos oss gör skillnad!

Vi är stolta över att vara med i olika samarbeten både inom kommunens verksamheter och hos andra aktörer, som gynnar både miljö och människa.

Lämna överblivna saker

Vi tar tacksamt emot dina gåvor som är hela, rena och går att sälja vid återbrukshusen på återvinnings­centralerna Gimonäs och Klockar­bäcken. Vid återvinningscentralerna i Holmsund och Sävar är din gåva också välkommen.
Tänk gärna på att ge bort det som du själv skulle vilja fynda.

Öppettider

  • Måndag: 12.00–18.00
  • Tisdag: Stängt
  • Onsdag: 12.00–18.00
  • Torsdag: 12.00–18.00
  • Fredag: Stängt
  • Lördag: 10.00–14.00 (varannan vecka, ojämna veckor)

För avvikande öppettider se vår officiella Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerades www.umea.se/returbutiken