Obbolabadet

Obbolabadet är ett tempererat utebad med en 25-metersbassäng och en plaskbassäng för de mindre barnen. Vid badet finns stora gräsytor, så ta med en picknickfit och tillbringa hela dagen här. Om du inte har med dig eget fika finns en kiosk där du kan köpa glass, godis och dricka.

Vid badet finns också en beachvolleybollplan. När badet är öppet kan du låna en boll i kiosken. När badet är stängt är planen öppen för spontanidrott och du får då ta med egen boll.

Öppettider

Obbolabadet kan tyvärr inte öppnapå planerat datum utan preliminär öppning sker tidigast lördag 15 juni. Detta beror på ett genomfört renoveringsarbete i bassängen som inte blivit godkänt. Vi uppdaterar denna sida löpande när vi har exakt datum för öppning av anläggningen.

För den badsugne öppnar utebassängerna på Vallabadet i Hörnefors 15 juni.

Obbolabadet öppnar preliminärt 15 juni och är öppet till och med 18 augusti, mellan kl. 11.00–17.00 alla dagar, med undantag för midsommarhelgen 21–23 juni då badet är stängt.

Hitta till oss

Obbolabadet ligger vid Obbola skola på Linjevägen 96. Vi rekommenderar att du cyklar, promenerar eller tar bussen till oss men vi har också bilparkering på grusplanen bredvid planen (se skyltning).

Med cykel eller till fots

Det finns fina gång- och cykelvägar till Obbolabadet. Du kan parkera din cykel på skolans cykelparkering bredvid badet.

Med buss

Länstrafikens busslinjer 123 och 125 stannar vid hållplats Obbola skola. Därifrån är det cirka 2 minuters promenad till badet.

Med bil

Ta E12 från Umeå mot Obbola, sedan första infarten höger in till Obbola. Sväng höger igen och följ Södra Obbola­vägen fram till korsningen Linjevägen – Södra Obbolavägen. Inne på skolgården ligger badet.

Blå vägen från Umeå via Holmsund

Följ Holmsundsvägen in i Holmsund Sväng höger in på Storgatan i Holmsund. Ta höger över Obbolabron. Efter bron tar du andra infarten vänster in till Obbola. Följ Södra Obbolavägen fram till korsningen Linjevägen – Södra Obbolavägen. Inne på skolgården ligger badet.

Sidan publicerades www.umea.se/obbolabadet