2020-05-07:

Idrottsanläggningar inomhus och badanläggningar har endast öppet för skolans verksamhet, föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 eller senare samt för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet.

För övriga målgrupper håller anläggningarna stängt för bokningar och besök fram till och med 23 maj eller till dess att nya rekommendationer kommer. Detta gäller alltså för badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum.

Hur påverkas kommunens verksamheter?

Detta gäller för föreningslivet med anledning av coronaviruset

Maxantal personer i anläggningarna

Boka anläggningar och lokaler

Du kan boka Umeå kommuns lokaler och anläggningar oavsett om du bokar för en förening, som privatperson eller för ett företag. Vi har lokaler för olika typer av aktiviteter. Din idrottsförening kanske vill lägga in ett extra träningspass, du som privatperson kanske vill dra ihop kompisgänget för en aktivitet, eller så planerar din arbetsplats ett större event och behöver en lokal.

Så bokar du lokal

Vem som helst kan när som helst göra en bokningsförfrågan för en viss lokal och tid. Via webbokningen kan du se vilka tider som finns lediga och boka. Det är framförallt under helgen som det brukar finnas lediga tider.

Återkommande bokningar i idrottslokaler eller bokningar för särskilda, större arrangemang kan du behöva ansöka om. Läs mer om hur du genomför olika typer av bokningar

Din förfrågan hanteras under kontorstid, veckodagar klockan 8–17. Du får alltid en bokningsbekräftelse via mejl när din bokning har blivit godkänd.

Föreningar och kunder till tennishallen på Nolia kan bli webbkunder och boka tider i systemet själva. Kontakta lokalbokningen på Föreningsbyrån så får du hjälp med att bli webbkund.

Bokning av fotbollsplaner

Numera görs alla bokningar av fotbollsplaner i det nya bokning- och bidragssystemet. Den största skillnaden just nu för dig som bokar kommer att vara att du kan se din förenings bokningar. I förlängningen kommer ni även kunna boka och avboka själva i systemet. Er förening kommer ska då även dela ut rättigheter/roller i systemet till de personer i föreningen som ska få boka resurser.

Bokningar av resterande av fritidsförvaltningens anläggningar kommer att kunna bokas i det nya systemet från och med 1 juni.

Det nya bokningssystemet hittas på www.umea.se/bokningbidraglänk till annan webbplats.

Kostnad och inpassering

Kostnaden för lokalen varierar beroende på typ av lokal, befintlig utrustning och lokalens storlek. Om ni är en förening som bokar lokal är det också billigare än för övriga. Betalning för lokalen sker via faktura efter att du har varit i lokalen.

Avgifter för lokaler och anläggningar

När du bokar en lokal måste du även ha en låstagg för att ta dig in i lokalen. Beställ tagg efter att du har gjort din bokning.

Inpassering till lokaler

Ställ i ordning lokalen

​Kom ihåg att du som har använt lokalen också ansvarar för att ställa iordning lokalen i befintligt skick innan din bokade tid har passerat. Om du har använt innebandysarg eller annan utrustning som tar tid att flytta bör du beräkna längre tid för att städa bort utrustningen. Om ni upptäcker att det är dåligt städat eller undanplockat när ni kommer är det viktigt att ni meddelar detta för att ni inte ska drabbas av någon annans avgift.

Allmänna villkor/gällande regler för olika typer lokaler

Avbokning av tid i lokaler

För att avboka skickar ni ett mejl till fritid.bokning@umea.se med uppgift om vilken/vilka tider, i vilken lokal som ska avbokas.

För att slippa debitering behöver ni avboka ett visst antal dagar i förväg. Beroende på vilken typ av lokal och för vilket typ av arrangemang ni bokat gäller olika antal dagar. Dagarna räknas inklusive röda dagar.

  • För avbokning av träningstid behöver ni avboka senast 4 dagar innan.
  • För avbokning av matcher/arrangemang behöver ni avboka 10 dagar innan.
  • För tennis/badminton behöver ni avboka 2 dagar innan.
Sidan publicerades