Programutbud
Dragonskolan
Individuella program
De individuella programmen har inga programmål. Innehållet i utbildningen utgår i stället från den enskilde elevens behov och förutsättningar. Rektorn ansvarar för att skolan upprättar en individuell studieplan i dialog med eleven. Information om elevens tidigare skolgång kan vara värdefull information för att elevens studieplan utformas så att den ger eleven möjligheter att utvecklas så långt som möjligt.
Individuella programmens ämnesområden: Estetisk verksamhet, Hem- och konsumentkunskap, Idrott och hälsa, Natur och miljö, Individ och samhälle, Språk och kommunikation.
Forslundagymnasiet
Skog, mark och djur
På programmet Skog, mark och djur får eleverna grundläggande kunskaper och färdigheter inom natur och miljö samt naturbruksteknik. Utbildningen förbereder eleverna för arbete med till exempel mark och utemiljöer, växter, växtmiljöer och djur. Programmet ger eleven möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera och samverka med andra människor.
Programgemensamma ämnen: Naturbruk, Naturbruksteknik, Biologi – naturbruk.
Fastighet och byggnation
På programmet Fastighet och byggnation får eleverna grundläggande kunskaper och färdigheter inom yrkesområdena fastighetskötsel och byggnation. Utbildningen förbereder eleverna för arbete med till exempel enklare reparationer och underhåll av fastigheter eller markarbeten och underhåll i parkmiljöer. Programmet ger eleven möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera och samverka med andra människor.
Programgemensamma ämnen: Byggkunskap, Fastighetsskötsel och handel
Midgårdsskolan
Handel och service
På programmet Handel och service får eleverna grundläggande färdigheter och kunskaper inom yrkesområdena handel och varuhantering. Utbildningen förbereder eleverna för arbete med till exempel påfyllning av varor, kundservice, praktisk marknadsföring och entreprenörskap. Programmet ger eleven möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera och samverka med andra människor.
Programgemensamma ämnen: Försäljning och kundservice, Handel, Information och kommunikation.
Hotell, restaurang och bageri
På programmet Hotell, restaurang och bageri får eleverna grundläggande kunskaper och färdigheter för arbete inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen förbereder eleverna för arbete med till exempel förberedelse av livsmedel, livsmedelshygien, dukning, matlagning, lokalvård och hotellservice. Programmet ger eleven möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera och samverka med andra människor.
Programgemensamma ämnen: Måltids- och branschkunskap, Hotell, Service och bemötande.