Anmäl frånvaro i grundskola

Annmäl ditt barns frånvaro enklast via appen Unikum Familj. Om du har barn på fritids så nås även fritidspersonalen av din frånvaroanmälan om den görs via appen Unikum, och den registrerade frånvaroanmälan överförs automatiskt till Skola 24 (skolan) och Tempus (fritids).

Om du inte har barn på fritids kan du göra en ny frånvaroanmälan i Skola24 men vi rekommenderar Unikum Familj.

Det är viktigt att du anmäler frånvaron innan barnet ska vara på plats på fritids/skola. Om skolan har hunnit registrera frånvaro innan din anmälan kommit in behöver du kontakta skolan för att informera om att din anmälan är sen.

I appen Unikum familj registrerar du:

  • frånvaro - del av dag
  • frånvaro - heldag

Så loggar du in i appen Unikum Familj:

  • välj Frånvaro
  • välj vilket barn det gäller och ange dag
  • välj Frånvaro del av dag eller hel dag
  • kontrollera att tiden stämmer

Felaktigt registrerad frånvaro behöver korrigeras i respektive närvarosystem. Det går alltså inte att justera tiden i appen Unikum Familj, utan om det gäller en tid för ett barn i skolan är det Skola24 som gäller och/eller Tempus om det gäller en tid som barnet är på fritids.

Logga in i systemen och klicka på den felaktiga frånvaron och välj "Ta bort". Tyvärr syns registreringen av den borttagna frånvaron i Unikum-appen trots att den är borttagen.

Logga in i Skola24. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Här hittar du även en översikt över ditt barns skolfrånvaro.

Logga in i Tempus hemma appen eller www.tempushemma.se Länk till annan webbplats.

För att ansöka om ledighet från skolan, logga in i Skola24 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se under rubriken Frånvaro >> Ansöka om ledighet. Välj Elev och datum

Ledighet behöver ev. också läggas in för fritids och detta görs i Tempus schema.

Kontakta skolans administration eller använd telefontjänsten.

Det är även möjligt att använda Skola24:s telefontjänst för barn som inte har fritids. Frånvaroanmälan via telefontjänsten registrerar frånvaro för en heldag i taget. Om man ringer efter klockan 12.00 kommer frånvaro att registreras för följande heldag. Denna tjänst går bara att använda om barnet har svenskt personnummer.

Telefontjänst

  1. Ring 090-16 64 00
  2. Ange elevens personnummer på följande sätt: ÅÅMMDDNNNN, exempel: 140814NNNN. En röst bekräftar när registreringen är klar.
  3. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan genom att avsluta samtalet.
Sidan publicerades