Anmäl frånvaro i gymnasieskola

Tjänsten Skola24 används för frånvaro- och sjukanmälan för gymnasieskola.

Om eleven är sjuk eller inte kan komma till skolan ska vårdnadshavare/myndig elev anmäla frånvaro före lektionen/lektionerna börjar. Vid frågor kring frånvaroanmälan, kontakta skolan.

Varje skola ansvarar för att publicera sitt schema. Om det inte går att anmäla via telefontjänsten, logga in till frånvaron eller registrera sig för appen beror detta på att skolorna inte är färdiga med sitt schemat ännu.

Följande sätt kan användas

1. Telefontjänst

  • Ring 090-16 64 00
  • Ange elevens personnummer
  • Personnumret ska anges på följande sätt: ÅÅMMDDNNNN
  • Exempel: 990814NNNN

Bra att känna till

Om du inte kan göra en anmälan via telefontjänsten beror det på att skolorna inte är färdiga med sitt schema ännu. Tag då kontakt med skolan.

Frånvaroanmälan via telefontjänsten registrerar frånvaro för en heldag i taget. Om man ringer efter klockan 12.00 kommer frånvaro att registreras för följande heldag. Det går inte att använda telefontjänsten för anmälan vid TF i personnummer. Registrera då på annat sätt.

Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Avslutas samtalet innan bekräftelsen avbryts anmälan.

2. App för Skola24

Från hösten 2020 finns en app från Skola24 för frånvaro och schemavisning. Har du registrerat ett användarkonto sedan tidigare laddar du ner appen skola24 och välj domän umea.skola24.se och logga sedan in med samma användaruppgifter. Har du inte skapat användaruppgifter följer du stegen nedan.

Bra att känna till

Om du inte kan registrera dig för appen eller logga in beror det på att skolorna inte är färdiga med sitt schema ännu. Ta då kontakt med skolan. Tag gärna del av stödmaterialet som finns på denna sida.

3. Logga in via Självservice, skola

Vårdnadshavare når Skola24 Frånvaro från Självservice, skola.

  • Välj "Frånvaro" om du vill komma direkt till tjänsten Skola24 Frånvaro

Bra att känna till

Om du inte kan logga in till frånvarotjänsten beror det på att skolorna inte är färdiga med sitt schema ännu. Tag då kontakt med skolan.

Sidan publicerades