Serietidningen Min cykel & jag som Umeå kommun tagit fram tillsammans med Svenska cykelstäder

Serietidningen Min cykel & jag som Umeå kommun tagit fram tillsammans med Svenska cykelstäder

Min cykel & jag

Umeå kommun har i samverkan med ett antal kommuner samt Svenska cykelstäder och Story House Egmont tagit fram ett roligt och lärorikt material om cykling och trafiksäkerhet. Serietidningen ”Min cykel & jag” delas under hösten 2021 ut till samtliga elever i årskurs 2 i Umeå kommun, men tidningen finns även tillgänglig att ladda ner under Mer information längre ner på den här sidan.

Serietidningen är ett av Umeå kommuns led i satsningen på arbetet med hållbart resande och trafiksäkerhet. Fler som går, cyklar eller åker kollektivt leder till både bättre trafiksituationer kring skolorna och piggare och friskare barn. Åtta av tio barn når inte minirekommendationerna för fysisk aktivitet. Målet är att få föräldrar att tillsammans med barnen reflektera över sina resvanor och hur man kan få in rörelse i vardagen.

I tidningen får barnen bland annat stifta bekantskap med lodjuret och seriefiguren ”Robin” och lära sig om vilken utrustning som måste finnas på en cykel, olika trafikregler och varför det är så bra med vardagsmotion genom att cykla till skolan. Tecknade serieberättelser varvas med spel och kluriga pyssel- och faktasidor.

Om Svenska cykelstäder

Svenska cykelstäder är en förening av kommuner och regioner som målmedvetet arbetar för ökad, bättre och säkrare cykling. Den gemensamma visionen är att hälften av alla resor som är kortare än fem kilometer ska ske med cykel. Svenska cykelstäder har lanserat Cykelvänlig skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som hjälper skolor att skapa bättre förutsättningar för barnen att cykla.

Svenska cykelstäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Story House Egmont Custom Publishing

Story House Egmont skapar lustfyllda berättelser och innehåll för barn och unga genom spännande serier, fakta­späckade redaktionella tidningar, sagoböcker och lärorika pyssel. Aktuella uppdrag är bland annat den prisbelönta Länk till annan webbplats. revitaliseringen av varumärket Skogsmulle för Friluftsfrämjandet.

Sidan publicerades