Bokning- och bidragssystemet

I bokning- och bidragssystemet bokar du hallar och idrottsanläggningar oavsett om du är förening, privatperson, företag eller annan typ av organisation. Det är även här du som förening ansöker om olika bidrag.

Umeå kommun har många hallar och idrottsanläggningar som vem som helst kan hyra för träning och aktiviteter oavsett om det är för en förening, kompisgänget eller ett barnkalas.

Som förening har kommunen ett flertal bidrag som går att söka. Det som krävs är att ni som förening uppfyller några grundläggande krav samt registrerar er förening i systemet, det vill säga föreningsregistret.

Du som privatperson behöver en användare

Alla kan gå in i systemet för att se vilka typer av hallar och anläggningar som finns. Men för att kunna boka en hall eller anläggning krävs att du är över 18 år och skapat en användare med bank-id. Detta gör du enkelt genom att registrera dig som ny användare i systemet.

Föreningar behöver registrera sig

Som ny förening finns det ett antal steg du måste genomföra för att kunna söka bidrag och boka till föreningstaxa. Bland annat behöver ni utse en föreningsadministratör som sedan registrerar sig och uppdaterar information om er förening i bokning- och bidragssystemet. Alla steg behöver genomföras för att bli godkänd som förening.

Om du vet att er befintliga förening ännu inte registrerat sig i bokning- och bidragssystemet behöver ni göra det för att kunna ansöka om bidrag samt kunna boka lokaler till föreningstaxa. Att uppdatera uppgifter om er förening behöver ni göra årligen.

Allmänhetens tider

Oavsett om du har en användare i systemet eller inte kan du hitta bokade tider för allmänheten. Det vill säga tider när vem som helst får besöka en anläggning.

Tider för allmänheten finns, beroende på säsong, på anläggningarna: Winpos arena, Nolia ishallar, Campus arena friidrott, konstgräsplanerna på Ersängsskolan, Grubbevallen, Sjöfruskolan, Nolia friidrott och Nolia bandyplan. Du är välkommen att använda våra utomhusanläggningar även när de inte är bokade.

Sidan publicerades