Olika typer av bokningar

Enstaka tider går att boka av alla när som helst under året i tjänsten för lokalbokningar och föreningsbidrag. Om ni vill göra en återkommande bokning under inomhussäsongen eller genomföra ett särskilt arrangemang skiljer sig boknings­förfarandet åt.

Enstaka bokningar

Enstaka bokningar kan vem som helst göra i bokning- och bidragssystemet.

Du kan boka Umeå kommuns tennisbanor på Nolia idrottscentrum som förening, privatperson, företag eller övrig organisation i boknings- och bidragssystemet. Systemet ger dig möjlighet att boka tider utan hantering av handläggare.

 1. För att boka en tennistid behöver du först registrera dig som användare. Börja med att logga in med bank-id i systemet på www.umea.se/bokningbidrag Öppnas i nytt fönster..
 2. Du behöver uppdatera dina kontaktuppgifter (mejl och telefonnummer) innan du bokar. Det gör du via den vita användar-ikonen längst upp till höger. Klicka på Inställningar och kom ihåg att spara.
 3. Första gången du bokar en tennistid skapas en bokningsförfrågan. En förfrågan är inte en giltig bokning förrän den blivit godkänd av handläggare. Vid nästa bokningstillfälle kommer bokningen automatiskt att godkännas.
 4. När du är inloggad så kan du ställa in dina favoriter genom att klicka på hjärtat vid respektive tennisbana. Vid nästa bokningstillfälle väljer du Favoriter så behöver du inte söka fram tennisbanorna på nytt.
 5. I dag kan du som senast boka tid 60 minuter innan önskad speltid (gäller inte nya kunder, se punkt 3).
 6. För att komma in i Umeå kommuns anläggningar behöver du en låstagg och en pin-kod, se mer information på Inpassering till lokaler.

Instruktioner för att boka:

 • Gå till www.umea.se/bokningbidrag Länk till annan webbplats. och logga in med bank-id.
 • Klicka på Boka resurser och skriv Nolia tennis i sökfältet så kommer tennisbanorna upp. Har du sparat tennisbanorna som favoriter klickar du på Favoriter för att få upp dem direkt.
 • Bocka i en eller flera banor och klicka på kalenderikonen längst ner till höger.
 • Dubbelklicka på en ledig tid (vita fält).
 • Följ sedan instruktionerna för att boka. Kom ihåg att lägga till aktivitet (”Tillfällig tid”) och verksamhet (”Tennis”)
 • Lägg till önskad tid och slutför sedan din bokning i kundvagnen. Du kan välja att betala direkt eller via faktura.

Återkommande bokningar

Om ni vill ha en återkommande tid i en inomhusanläggning är sista dag för ansökan 30 april (för kommande inomhus­säsong). Du ansöker om återkommande tider i kommunens lokaler och anläggningar genom att logga in och använda säsongsplaneringsfunktionen i boknings- och bidragssystemet. Ambitionen är att fördelningen ska vara klar och utskickad innan midsommar.

Tänk på att det är föreningen som ska lämna in önskemål om återkommande lokaltider. Inte du som enskild ledare i en förening.

Då inomhussäsongen kommit igång finns det möjlighet att boka återkommande tider utifrån de tider som finns kvar efter att fördelningen gjorts. Även de tiderna bokas via boknings- och bidragssystemet

Instruktion för ansökan om återkommande tider

Tillfällig bokning vid arrangemang

Vi tar emot ansökningar av bokning för särskilda arrangemang/evenemang i våra lokaler och anläggningar två gånger om år. Särskilda arrangemang kan vara spelningar/konserter, turneringar eller liknande.

 • 15 december är sista dag för ansökan för sommar-/hösttermin (1 juli – 1 januari)
 • 15 juni är sista dag för ansökan för vårterminen (1 januari –1 juli)

Ansökningar görs via mejl till lokalbokningen på Föreningsbyrån.

Sidan publicerades