Gruppträning på land

På Sävar simhall erbjuder vi rolig och varierande gruppträning för både vältränade, otränade och allt däremellan. Det finns många olika klasser att välja på och alla leds av våra duktiga instruktörer. Självklart bestämmer du själv hur jobbigt du vill att klassen ska bli. Prova dig fram till den träningsform som passar just dig.

För att på bästa sätt kunna erbjuda dig bra klasser med många deltagare anpassar vi utbudet efter efterfrågan. Håll även utkik efter våra specialpass så som Vasaloppsspinning, Julcirkel eller andra säsongsanpassade klasser. I träningsschemat Länk till annan webbplats. eller i appen "Bad Umeå" kan du se klasserna för närmsta veckorna.

Välkommen att prova dig fram och hitta din favorit!

Strong Mom

Den här gruppen är anpassad för kvinnor efter graviditet och du och din bebis är båda välkomna. Fokus i passet är corestabilitet, speciellt att hitta aktivering i de inre magmusklerna och bäckenbotten, lågintensiv konditionsträning, styrka och rörlighet. Under passet vid tränar vi till musik där vi går igenom teknik och grundrörelser tillsammans.

Bra att tänka på:

  • Vi vill att du fått OK vid efterkontroll hos barnmorska innan du kommer till detta pass.
  • Babyskydd, babysitter och liknande går bra att ta med in i vår lokal. Vagn kan lämnas utanför studion eller vid reception/entré. Det finns ingen hiss ner till kapprummet.
  • Har ni sovande barn kan ni lämna dem i kapprum utanför studion eller ta med dem in, men tänk på att ljudnivån kan störa. En babymonitor kan med fördel tas med.
  • Tänk på att ta med någon leksak eller mat till barnet så hen kan sysselsätta sig lite. Ibland hjälper inte det, så då får man mysa lite.

Core

Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador. Core-träning är en typ av funktionell träning men koncentrerat på kroppens mittendel. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan man underlätta i positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatta är yrken som involverar obekväma ställningar och rörelser. Klassen hålls i 30 minuter.

Cykel

Individuell konditionsträning i grupp på spinningcykel. Effektiv, rolig och skonsam träning där du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga, träningsnivå och dagsform. Du bestämmer själv hur jobbig du vill att klassen ska bli då instruktören guidar dig i varierande ansträngningsnivåer eller intervaller i både sittande och stående övningar.

Muskel

Ett extra effektivt och lite snabbare styrketräningspass där vi tränar igenom större delen av kroppen med hjälp av skivstänger, viktskivor, hantlar och egen kroppsvikt. Med fokus på lägre viktbelastningar och fler repetitioner, kommer du att tona och stärka hela kroppen. Våra instruktörer lär dig korrekt teknik för säker träning och sätter själv prägel på klassen med varierande övningar. Gruppeffekten gör att du orkar det lilla extra som ger snabba resultat.

Total training

Total training är en stationsbaserad träningsform där du i varje station får en övning du utför utifrån din egen förmåga. Här har du chansen att utmana dig själv. Kom och låt vår instruktör hjälpa dig att tänja på dina gränser vad gäller kondition, styrka och kontroll! Klassen är uppbyggd i cirkelform där olika redskap används på de olika stationerna i ett på förhand angivet tidsintervall.

Total Performance

Total Performance är ett högintensivt pass där 50 procent av tiden genomförs på cykel och 50 procent är styrketräning. Studion är uppdelad i två där ena halvan består av cyklar (B) och den andra delen är styrketräning på golvet (F). Passet kommer utmana dina gränser och passar dig som vill ha allsidig träning för hela kroppen!

Jumping®

Jumping® är ett dynamiskt träningssystem, på specialutvecklade studsmattor. Basen är en kombination av av snabba och långsamma hopp, variationer av aerobiska steg, dynamiska spurter och inslag av styrkeövningar. Komplexiteten av dessa övningar garanterar att hela kroppen stärks.

Träningen bygger på enkla hopp och är tre gånger mer effektivt än jogging, tack vare de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av. Klassen är lämplig för alla, oavsett ålder, vikt eller fysisk prestationsnivå. Jumping® får dig inte bara i form, det gör dig också glad. Hoppen på studsmattan frigör endorfiner och serotonin, kroppens lyckohormoner som får dig på gott humör. Klassen är på 45 minuter.

Vid terminstart kan vi även erbjuda Jumping Basic som främst riktar sig till dig som inte testat Jumpig tidigare. Träningen håller ett lugnare tempo och våra erfarna och pedagogiska instruktörer hjälper dig i övningarna. Jumping Basic passar även dig som tränat ett tag men vill finjustera eller veta mer om de vanligaste övningarna.

Cirkel

Cirkel är en träningsklass där du gemensamt med andra tränar dig stark och uthållig till musik. En heltäckande lättare träningsklass där kondition och styrka varvas med balans och smidighet. Klassen hålls i 45 minuter och avslutas med avslappning.

Warm YinYoga

Warm YinYoga genomförs på land i simhallen och är en stillsam form av yoga. Vi slappnar av med hjälp av kroppens egen tyngd. Vi hittar in i positionen och stannar sen där och vilar, låter kroppen själv släppa taget om spänningar och stelhet allteftersom, utan att aktivt stretcha. Då vi stannar länge i varje position är det även en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp och vara närvarande i det som sker just nu. Du blir både rörligare och mer avslappnad med Warm YinYoga. Det är ett bra komplement till mer dynamisk yoga eller annan träning och ger djup avslappnng och återhämtning.

Sidan publicerades