Gruppträning på land

På Sävar simhall erbjuder vi rolig och varierande gruppträning för både vältränade, otränade och allt däremellan. Det finns många olika klasser att välja på och alla leds av våra duktiga instruktörer. Självklart bestämmer du själv hur jobbig du vill att klassen ska bli. Prova dig fram till den träningsform som passar just dig. Under en viss vecka i starten av vår- och höstterminen har vi Öppet hus och en prova-på-vecka då du har möjlighet att prova våra klasser och gym, eller ta med vänner som är sugna att prova på!

För att på bästa sätt kunna erbjuda dig bra klasser med många deltagare anpassar vi utbudet efter efterfrågan. Håll även utkik efter våra specialpass som Vasaloppsspinning, After workout eller andra säsongsanpassade klasser. I träningsschemat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i appen "Go Active" kan du se klasserna för närmsta veckorna.

Välkommen att prova dig fram och hitta din favorit!

Box Fys 45

Ett pass som innehåller enklare slagkombinationer med handskar och mitsar i en mix av pulshöjande övningar och styrkedelar. Kan bli ett tufft pass, det är upp till dig,  men definitivt roligt. I de övningar man är två och två och det är ojämnt antal med deltagare så finns instruktören till hands.

Cirkel 45

Cirkel 45 innefattar olika stationer med blandade styrke- och konditionsövningar under en viss tidsintervall och tillsammans med peppande musik! Du avgör själv hur tuff din träning ska vara och alla övningar går att justera efter behov.

Cykel 45

Individuell konditionsträning i grupp på spinningcykel. Effektiv, rolig och skonsam träning där du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga, träningsnivå och dagsform. Du bestämmer själv hur jobbig du vill att klassen ska bli då instruktören guidar dig i varierande ansträngningsnivåer eller intervaller i både sittande och stående övningar.

Jumping® 45/Jumping Fusion 60

Jumping® är ett dynamiskt träningssystem på specialutvecklade studsmattor. Basen är en kombination av snabba och långsamma hopp, variationer av aerobiska steg, dynamiska spurter och inslag av styrkeövningar. Komplexiteten av dessa övningar garanterar att hela kroppen stärks. Hoppen på studsmattan frigör endorfiner och serotonin, kroppens lyckohormoner som får dig på gott humör. Jumping Fusion är ett kombopass där vi tränar styrka för kroppen de sista 15 minuterna.

Kettlebell 45

Ett pass med det klassiska redskapet kettlebell. Du får träning för hela kroppen med mer och mindre utmanande styrkeövningar som går att anpassa individuellt efter egen förmåga. Passet startar med en teknikdel och övergår sedan i en mer svettigare avslutning.

Muskel 60

Ett effektivt styrketräningspass där vi tränar igenom större delen av kroppen med hjälp av skivstänger, viktskivor, hantlar och egen kroppsvikt. Med fokus på lägre viktbelastningar och fler repetitioner stärker vi vår uthållighet i kroppen. Våra instruktörer lär dig korrekt teknik för säker träning och sätter själva prägel på klassen med varierande övningar. Gruppeffekten gör att du orkar det lilla extra som ger snabba resultat.

Pilates Mix 50

En blandning med det bästa av pilates, Postural Yoga™, poweryoga samt rörlighets- och coreträning. Genom rörlighetsövningar eller stretchar tar vi oss förbi eventuella begränsningar och med fokus på de djupa stabiliserande musklerna som håller kroppen upprätt använder vi övningar som aktiverar, balanserar och stärker. Vi strävar efter ökad kroppsmedvetenhet, kontroll, balans samt jämvikt i muskulaturen. I styrkedelen använder vi gummiband, viktplattor, bollar, med mera för att utmana extra med fokus på styrka för höfter, bål och skulderparti.

Power Step 60

I Power Step varvas tuff konditionsträning med effektiv styrketräning. I konditionstopparna jobbar vi med enkla men effektiva steg upp och ner på stepbrädan, delvis även uppbyggt till en lättare koreografi. I styrkedelarna används din egen kroppsvikt, skivstång, hantlar eller gummiband. Musiken gör att du orkar mer än du tror och får en riktig genomkörare för hela kroppen med bättre kondition, hållning och muskelstyrka som resultat.

Puls Fusion 45

Ett pulshöjande pass med fokus på enklare rörelser och viss koreografi samt kortare inslag av styrkeövningar med kroppen. Musiken är varierande och peppande med olika stilar och tempon. Passupplägget är likadant under hela terminen för att alla lättare ska kunna hänga med och kunna ta ut alla rörelser mer pass efter pass.

Styrka 60

Styrketräning för hela kroppen med färre repetitioner och tyngre vikter. På passet jobbar vi igenom hela kroppen med superset, det vill säga två olika övningar i taget. Alla kan anpassa vikten efter förmåga, övning och dagsform. Instruktören guidar och ser till så det hålls en god teknik hela passet igenom.

Yoga 60

Yoga 60 är ett pass med balans mellan medvetenhet och närvaro tillsammans med de klassiska yogapositionerna. Passar både för dig som är van eller nybörjare inom yoga. Det här passet ger ett bra tillfälle att få landa i dig själv och komma ned i varv. Passet avslutas med en längre avslappning.

Warm YinYoga 60 (vid bassängen)

Warm YinYoga genomförs på land i simhallen och är en stillsam form av yoga. Vi slappnar av med hjälp av kroppens egen tyngd. Vi hittar in i positionen och stannar sen där och vilar, låter kroppen själv släppa taget om spänningar och stelhet allteftersom, utan att aktivt stretcha. Då vi stannar länge i varje position är det även en stund för oss att komma i kontakt med vår kropp och vara närvarande i det som sker just nu. Du blir både rörligare och mer avslappnad med Warm YinYoga. Det är ett bra komplement till mer dynamisk yoga eller annan träning och ger djup avslappning och återhämtning.

Sidan publicerades