Kvinna i 70-årsåldern, står utomhus med händerna i sidorna

Aktiviteter

Vill du engagera dig i andra människor? Vill du träffa andra seniorer? Tycker du om att sjunga eller vill du förkovra dig? Här har vi samlat bra, roliga, spännande och intressanta länkar just till dig.

Prenumerera på nyheter

Kultur för seniorer arrangerar kultur i alla möjliga varianter varje år. Prenumera på våra nyheter för att inte missa något. Nederst på startsidan hittar du en ruta att fylla i.

Före detta kommunanställd?

Som pensionerad från en tjänst i Umeå kommun så har du fortfarande rätt till medlemskap i personalföreningen Sporren. Medlemskort finns att hämta i stadshusets reception. All information hittar du via länk under "Mer information".

Träffpunkter

Runt om i Umeå kommun finns träffpunkter. Här kan du ta en fika och delta i olika aktiviteter. Beroende på vilken träffpunkt du besöker kan du bland annat lyssna på intressanta föredrag, musikunderhållning, delta i lättgymnastik och andra kreativa aktiviteter. Dt är gratis att delta i träffpunkternas verksamhet. Mer information om de kommunala träffpunkterna finns under "Mer information".

På Mariehemsvägen 7 M finns Sjuan, en mötesplats där pensionärsföreningarna SKPF, PRO City och PRO Teg har kontor och verksamhet. Kontakta respektive förening för program. På Sjuan finns också Frivilligcentralen.

Vill du göra en insats?

Frivilligcentralen i Umeå förmedlar kontakt mellan människor som vill ha och människor som vill göra en medmänsklig insats för någon annan. I dagens samhälle är det många barn och vuxna som saknar kontakt med någon från en äldre generation. Frivilligcentralen i Umeå hjälper till att hitta en extra mor- eller farförälder.

Frivilligcentralen är en ideell organisation som funnits i Umeå sedan 1999. Ett stort antal frivilliga gör en social insats, medmänskligt och praktiskt.

Läs mer om Frivilligcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades
Sidan publicerades