Coach för energi och klimat

Vi hjälper ditt företag med energieffektivisering!

Att minska energianvändningen i fastigheter och lokaler är en högaktuell fråga för många företagare. Genom att se över hur energin används idag och vilka åtgärder som är möjliga att genomföra för att spara på energin, kan företaget därmed spara pengar.

Vi kan hjälpa dig och ditt företag med just detta! Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning där vi går igenom hur det ser ut med ditt företags energianvändning och hur den går att effektivisera. Det är både en ekonomiskt och miljömässigt bra satsning för företag.

Vi riktar oss till små till medelstora företag i Umeå, Nordmaling, Vännäs, Vindeln, Robertsfors och Bjurholm.

Vad kan jag som företagare få hjälp med?

  • Spara energi
  • Uppvärmning och värmesystem
  • Ventilation
  • Solceller
  • Delningstjänster
  • Elbilar och laddstolpar
  • Tips om vilka bidrag det finns att söka för åtgärder

 

 

Grafik processen för energicoachning: Förberedelser - genomgång på plats - analys och åtgärdsförslag - coachning vid genomförande.Förstora bilden

Klicka på bilden för större format.

Hur går det till?

Vi tar ett första möte via telefon eller digitalt, där vi får en överblick om vilket/vilka områden ni skulle vilja ha rådgivning kring. Ni skickar in underlag till oss, exempelvis energistatistik. Därefter bestämmer vi en tid så att vi kan komma ut till ert företag för att gå igenom hur det ser ut idag. Tillsammans tittar vi exemelvis på klimatskal, ventilation, belysning, uppvärmning och värmesystem.

Vi återkommer till dig med prioriterade områden och relevanta, lönsamma åtgärdsförslag för dig och ditt företag. Därefter får du hjälp och coachning i att utfärda åtgärderna. Du kan se oss som både som ett bollplank och som rådgivning i samma funktion!

För vilka företag?

Programmet passar ditt företag om ni på ett enkelt sätt vill komma igång med energieffektiviserande åtgärder för att minska er klimatpåverkan och samtidigt minska kostnaderna. Du har vilja och engagemang att arbeta med energi­effektivisering men inte så mycket tid. Lite tid krävs ändå från din sida – men bara för att svara på frågor från coachen och för att delta vid rundvandring på ditt företag.

Vilka företag kan få energicoacning?

Företag med max 249 anställda och en omsättning under 50 miljoner euro och/eller balansomslutning under 43 miljoner euro. Företag med energianvändning som understiger 300 megawattimmar (mWh), 300 000 kilowattimmar (kWh).

Anmäl dig redan i dag!

Se filmen om energicoachning

Projektet "Coacher för energi och klimat" finansieras av energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via det nationella regionalfondsprogrammet. Genom programmet stöttar energimyndigheten små och medelstora företag i arbetet med att effektivisera sin energianvändning, och stödjer övergången till en koldioxidsnål ekonomi.

Sidan publicerades www.umea.se/energicoach