Ukrainas flagga

Kommunen visar stöd för Ukraina

Umeå kommun hissade Ukrainas flagga fredag 25 februari vid stadshuset i Umeå för att visa solidaritet med Ukraina och det ukrainska folket. Kommunfullmäktige har också manifesterat mot den ryska invasionen av landet.

Händelserna i Ukraina uppmärksammades i samband med kommunfullmäktiges möte på måndag 28 februari. Under lunchpausen klockan 12.45 höll kommunfullmäktiges ledamöter en manifestation på Renmarkstorget och genomförde en tyst minut som stöd för folket i Ukraina. Alla partier i kommunfullmäktige står bakom initiativet.

– De krigshandlingar som Ryssland nu genomför i Ukraina är helt oacceptabla och något som vi trodde tillhörde historien. Att hissa den ukrainska flaggan och att mötas över partigränserna är viktiga symboliska handlingar för att visa solidaritet med Ukraina och det ukrainska folket, säger Marie-Louise Rönnmark (S), ordförande, kommunfullmäktige.

Partierna i kommunfullmäktige har också enats om och gjort ett gemensamt utskick till det globala nätverket "Mayors for Peace" för att fördöma invasionen och visa Ukraina stöd.

Ukrainas och Sveriges flagga hissades vid stadshuset i Umeå.

Kontakt

Marie-Louise Rönnmark (S)
ordförande
kommunfullmäktige
Umeå kommun
070-655 64 84
marie-louise.ronnmark@umea.se

Sidan publicerades