Frivilligt arbete utan ersättning

För att skapa ett tryggt Umeå behövs ditt engagemang. Det finns många uppdrag som inte ger någon ersättning i pengar men som kan ge ett mervärde både för dig själv och för den du hjälper. Som volontär får du möjlighet att sätta guldkant på en medmänniskas vardag.

Du bestämmer själv hur mycket du vill engagera dig och vilka uppgifter du vill utföra. Någon timme i veckan kan göra stor nytta och betyda mycket för den som inte har någon annan.

Frivilligcentralen

Frivilligcentralen är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som samordnar volontärer och erbjuder med­mänskliga insatser främst mot äldre. Verksamheten drivs i samverkan med Röda Korset, PRO, RPG, SKPF och SPF.

Vill du bli volontär eller önskar du hjälp av en? Läs mer på frivilligcentralenumea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunens föreningsregister

Det finns ett stort antal föreningar som på olika sätt stöttar dem som har behov. I kommunens föreningsregister kan du läsa mer om olika föreningar som finns. Där finns också kontaktuppgifter till de olika föreningarna.

Andra organisationer med ideella uppdrag

Svenska kyrkan och andra religiösa församlingar, Rädda barnen, Röda korset, Stadsmissionen med flera har också många ideella uppdrag för den som vill engagera sig.

Kontakt

Frivilligcentralen
Mariehemsvägen 7 M
906 54 Umeå
090-77 72 15
frivilligcentralen@umea.se
www.frivilligcentralenumea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdragsförmedling
Telefontid måndag–fredag, klockan 10.00–12.00

Övriga frågor
Erica Andersson
Verksamhetsledare
090-16 21 51
erica.persson@umea.se

Sidan publicerades www.umea.se/volontar