Pumptrackbanan på Nydala.

Nydala cykelpark

På Nydala, intill Nydalabadet, finns en cykelpark och pumptrack-bana. Banan är öppen och tillgänglig dygnet runt alla dagar i veckan. De två banorna passar alla och är anpassade för MTB- och BMX-cyklar.

Två slingor passar alla

På anläggningen finns två olika banor, en längre som är cirka 200 meter och en kortare som är cirka 70 meter lång. Banorna är byggda för att hålla väldigt hög standard men också för att passa alla. Både oerfarna cyklister såsom elitåkare ska kunna hitta en passande och rolig linje genom banorna.

Så fungerar pumptrack

På en pumptrackbana är tanken att du ska använda rörelseenergin och "pumpa" dig fram hela runt banan, gärna utan att trampa. Det kräver att du håller koll på vilka hinder som ligger en bit framför dig. Förutom en rolig utmaning är det även ett sätt att öva på framförhållning som är bra för alla cyklister även i den vanliga trafiken.

Banan är byggd på uppdrag av Umeå kommun av Eric Wållberg, Tommy "Cross-Tompa" Johanson och australiensaren Brent McKenzie. Alla tre med stor erfarenhet och gedigen bakgrund inom cykelsport på olika sätt.

Följ reglerna

Det ska vara roligt och säkert att cykla, också i cykelparken. Du som cyklar gör det på egen risk och du förväntas följa reglerna:

  1. Använd cykelhjälm.
  2. Kör inte motorfordon i parken.
  3. Ta hänsyn till andra cyklister.

Ha roligt när du cyklar!

Sidan publicerades